Besparen op Recruitment kosten

Slim personeel werven

 

Wil je besparen op recruitment kosten, of is de investering in werving en selectie van medewerkers die niet voldoen te hoog? Met deze tips geven we aan hoe je een beter rendement uit jouw recruitment strategie kan halen.

 

Inzicht in recruitment kosten

Veel bedrijven hebben niet inzichtelijk gemaakt wat het werven van een nieuwe medewerker daadwerkelijk kost. Vaak wordt er gekeken wat de fee van een werving en selectiebureau is en op basis van de benodigde medewerkers wordt een budget vastgesteld. Bij het werven van medewerkers komt veel meer kijken dan de kosten van een recruitment bureau. Daarnaast is het van belang om te kijken hoelang iemand na aanname blijft werken. Onze eerste tip is om te inzichtelijk te maken wat jouw recruitment activiteiten daadwerkelijk kosten. Wanneer je dit in kaart brengt kan je vanuit hier analyseren waar bespaard kan worden.

 

Welke kosten neem je mee

Naast de duidelijke kosten als het plaatsen van een vacature en het inhuren van een recruiter komen er veel meer kosten bij kijken. Bijgaand vind je een overzicht.

  • Plaatsen vacature
  • Fee van het recruitmentbureau
  • Tijdinvestering van schrijven vacaturetekst
  • Afwijzen van kandidaten
  • Hoeveel uur gaan er aan gesprekken op
  • Wat is de succesratio van deze interviews
  • Hoeveel tijd kost het om iemand in te werken
  • Wanneer gaat iemand zich terugverdienen.

Als je al deze punten duidelijk hebt kan je als bedrijf inzichtelijk maken waar zich de grootste kosten bevinden.

 

De grootste besparing in recruitment

Wanneer je al jouw recruitment kosten hebt geanalyseerd kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat de medewerkers die het kortst in dienst zijn de grootste kostenpost is. Uit onderzoek van Linkedin is gebleken dat op de 2e plaats gesprekken met sollicitanten staan wanneer de succesratio niet hoog is. Als je hierover nadenkt is dit een logisch verhaal. Denk maar na, zal jij de fee van een recruitment bureau hoog vinden wanneer ze voor jou precies de juiste medewerker vinden die ook nog lang in dienst is? Het nadeel en de grootste frustratie van veel bedrijven is dat ze ontzettend veel tijd kwijt zijn met het voeren van gesprekken. Dit komt doordat veel werving en selectie bureaus niet de juiste profielen voorstellen. Daarnaast is het zo dat wanneer jij zelf kandidaten werft via een vacature advertentie het maar weinig voorkomt dat de juiste kandidaten reageren.

Uit onderzoek blijkt dat maar 10% van de kandidaten die reageren op een vacature ook voldoen aan de wensen.

Bron: Hiring topperformers

De grootste kosten om de juiste mensen aan te trekken ligt dus in het feit dat de juiste medewerkers niet reageren, of dat een bureau niet capabel is om te begrijpen wie een bedrijf nodigt heeft.

 

Bespaar kosten door selectie aan de voorkant

Wanneer je de ideale kandidaat goed in beeld hebt gebracht is het makkelijk om de juiste persoon te vinden. Het direct benaderen van geschikte kandidaten is ideaal om snel te besparen op jouw recruitment kosten. Je bespaard tijd omdat je niet honderden kandidaten hoeft af te wijzen. Daarnaast win je door alleen kandidaten te spreken waarvan je weet dat ze in ieder geval op papier voldoen aan jouw eisen. De fee voor een recruitment bureau die maar kandidaten doorstuurt bespaar je ook. Wanneer je gebruik maakt van het slim werven concept van Recruitment Centerweet je ook zeker dat je iedereen die past in jouw plaatsje hebt gehad. Wij selecteren de juiste kandidaten en benaderen deze direct met een persoonlijk bericht.

Wil jij ook besparen op jouw recruitment kosten? Neem dan nu contact op met Recruitment Center. Wij vertalen jouw vraag naar passende kandidaten voor een fractie van de kosten.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
besparen op recruitment kosten
Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is recruiter bij Recruitment Center. Luc wordt vaak ingezet als tijdelijke recruiter bij organisaties met veel vacatures. Daarnaast schrijft hij graag over de dynamische wereld van werving en selectie.

Vrijblijvend advies over jouw recruitment vraagstuk? Plan een teams meeting.

Vragen?

Contact

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Keep in Touch

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment Center kijkt naar jouw recruitment behoefte. Voor elke vraag bieden wij een passende oplossing. Of je snel een vacature wilt invullen via slim werven, strategisch een talentpool wilt bouwen of een interim oplossing zoekt. Wij bieden een oplossing op maat.