De kosten van een Recruitmentbureau

Slim personeel werven

De recruitment van nieuw personeel kan veel tijd en resources kosten binnen een bedrijf. Dit proces is het absoluut waard om de juiste mensen op de juiste plek te zetten, maar niet ieder bedrijf heeft hier de gelegenheid voor of de juiste kennis voor in huis. Een recruitmentbureau biedt uitkomst! Maar wat kost nu een recruitment bureau, of wat kost het eigenlijk als dit kantoor een goede medewerker vindt?

Snel gezegd, sommige bureaus werken met een fixed-fee, anderen met een percentage van het jaarsalaris wat ligt tussen de 20 en 35%. Wil je meer weten lees dan verder. 

Wat doet een recruitmentbureau?

Een recruitmentbureau biedt all-round oplossingen voor de recruitment van nieuw personeel voor jouw bedrijf. Dit bureau kan ondersteunen bij het vinden van het juiste personeel, maar kan ook het gehele recruitmentproces uit handen nemen om zo te ontzorgen. De taken van een recruitmentbureau zijn grofweg onder te verdelen in headhunting, advies bij de recruitment, hulp bij de werving, hulp bij de selectie, het opbouwen van een talent-pool en interim recruitment.

Wat zijn de kosten van werving en selectie 

De werving en selectie van nieuwe kandidaten voor jouw bedrijf is een intensief proces waar veel tijd, moeite en geld mee gemoeid gaat. Er zal tijd moeten worden vrijgemaakt om de vacature op te stellen, sollicitaties in behandeling te nemen, kandidaten te interviewen en de onboarding te regelen. Bovendien zijn de kosten hiervoor niet mis. Advertentieruimte voor de vacature op diverse platformen, assessments en de financiële vergoeding voor de recruiter: het kan allemaal flink in de nummers lopen. En dan hoop je als organisatie maar dat je de juiste keuzes maakt en geen geld verliest door afhakende kandidaten of snel verloop. Bovendien is het essentieel dat de functie snel wordt vervuld. Er gaat tenslotte geld verloren wanneer het werk blijft liggen en er geen nieuwe werknemer is aangenomen.

Wat zijn de kosten van een recruitmentbureau?

Het recruitmentproces kan veel efficiënter worden gemaakt door een recruitmentbureau in de arm te nemen. Een recruitmentbureau kan alle onderdelen van de werving en selectie overnemen. Met hun expertise, ervaring en database wordt de zoektocht naar de juiste kandidaten voor een functie een stuk effectiever. Maar wat betaal je nu om gebruik te maken van deze kennis en diensten?

Er is natuurlijk geen één tarief te noemen voor het in de arm nemen van een recruitmentbureau. De kosten voor ondersteuning bij de werving en selectie hangen af van de taken die het recruitmentbureau voor zijn rekening neemt, de frequentie van de diensten, de functie waarvoor kandidaten worden gezocht en de onkosten die daarmee gemoeid zijn. We kunnen echter wel een inschatting maken van de kosten. De standaard wervingskosten zijn meestal tussen de 20% en 30% van het eerste bruto jaarinkomen van de geworven kandidaat. Via slim werven betaal je een fractie van deze kosten, met een geheel transparant proces.

Hoe hoger de functie is en hoe moeilijker deze te vervullen is, hoe hoger de kosten zijn. Dat is uiteraard logisch: het recruitmentbureau is hiervoor ook aanzienlijk meer tijd, moeite en kosten kwijt.

Wel of geen recruiter inschakelen?

Of je wel of niet een recruitmentbureau wilt inschakelen voor het vervullen van een bepaalde functie is afhankelijk van diverse factoren. Uiteraard speelt budget een grote rol hierin. Nu je weet wat de geschatte kosten zijn voor ondersteuning bij werving en selectie, kun je inschatten of dit binnen jullie budget voor recruitment past. Maar er zijn meer factoren om in overweging te nemen.

Soms is een functie heel moeilijk te vervullen. Dit kan komen omdat het een vacature is waarvoor specialistische vaardigheden vereist zijn, of omdat het een functie is waar maar weinig mensen in geïnteresseerd zijn. Als bedrijf kan het dan uitdagend zijn om de juiste kandidaten te vinden. Het kan nodig zijn om hulp van buitenaf in te schakelen om de juiste mensen voor de functie te kunnen bereiken. Ook voor het headhunten van talent biedt een recruitmentbureau uitkomst.

De expertise van een recruitmentbureau biedt ook enorm veel toegevoegde waarbij bij de recruitment. Een recruitmentbureau heeft namelijk alle kennis en tools in huis om het kaf van het koren te scheiden. Als je het zelf lastig vindt om kandidaten te beoordelen op ervaring, kennis, persoonlijkheid, betrouwbaarheid en aansluiting bij het bedrijf, kan een recruiter echt uitsluitsel bieden. Hiervoor maken ze gebruik van de kennis, ervaring en kunde die ze in huis hebben, maar ook diverse specialistische automatiseringstools en assessmenttools.

Nog vragen? Wij helpen je graag.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
coins, banknotes, money-1726618.jpg
Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is recruiter bij Recruitment Center. Luc wordt vaak ingezet als tijdelijke recruiter bij organisaties met veel vacatures. Daarnaast schrijft hij graag over de dynamische wereld van werving en selectie.

Vrijblijvend advies over jouw recruitment vraagstuk? Plan een teams meeting.

Vragen?

Contact

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Keep in Touch

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment Center kijkt naar jouw recruitment behoefte. Voor elke vraag bieden wij een passende oplossing. Of je snel een vacature wilt invullen via slim werven, strategisch een talentpool wilt bouwen of een interim oplossing zoekt. Wij bieden een oplossing op maat.