Goedkoop personeel werven

Slim personeel werven

Het is een probleem waar veel werkgevers mee worstelen: waar vind je het juiste personeel? Goedkoop personeel vinden is zo makkelijk nog niet, maar het inhuren van een werving en selectiebureau is duur. Slim werven biedt een uitstekend alternatief om de juiste mensen voor jullie vacature te vinden voor een fractie van de kosten van een normaal werving en selectie bureau. 

Veel werkgevers besluiten vanwege de kosten de werving en selectie in eigen beheer uit te voeren. In veel gevallen blijkt dit helaas niet de beste manier om goedkoop medewerkers te werven. Zoals bij veel zaken in het leven geldt ook voor het vinden van personeel dat de kost voor de baat uit gaat.

Goedkoop medewerkers werven via een expert

Een professioneel Recruitment Centerin te schakelen kost iets meer, maar op langere termijn blijkt door het inschakelen van specialisten juist dat het werven van medewerkers goedkoper wordt.

Is “zelf doen” de beste manier om goedkoop personeel te vinden?

Voor veel werkgevers is werving en selectie een noodzakelijk kwaad. Je hebt betrouwbaar en gekwalificeerd personeel nodig dus zet je een vacature uit. Je ontvangt stapels brieven en cv’s waar je vervolgens een keuze uit moet maken.

Zelf doen lijkt een manier om goedkoop personeel te vinden. Maar werving en selectie is een specialisme. Als jij liever bezig bent met de inhoud dan met het werven van medewerkers is de kans op een foute keuze enorm.

Kosten van een verkeerde keuze

De kosten van een “bad hire” zijn enorm. Behalve de salariskosten kost een verkeerde keuze je enorm veel energie, terwijl ook de klanttevredenheid een deuk oploopt. In het slechtste geval verlies je zelfs klanten.

Volgens Forbes Magazine kost een bad hire je minimaal 30% van het jaarsalaris, maar sommige onderzoeken concluderen dat de faalkosten kunnen oplopen tot zes keer het bruto jaarsalaris.

De druk om de juiste kandidaat te kiezen kan enorm zijn. Maar zelfs wanneer een vacature veel reacties oplevert kan het zijn dat die ene hooggekwalificeerde teamspeler er niet tussen zit. Hoewel het verleidelijk is om dan maar te kiezen voor de kandidaat die het best past is het vaak beter om pas op de plaats te maken en verder te zoeken.

Recruitmentcenter.nl: dé specialist in werving en selectie

Gezien de grote impact van je keuze is het begrijpelijk dat in de moderne arbeidsmarkt een grote rol is weggelegd voor bedrijven die zich specialiseren in werving en selectie. Dankzij de specialistische kennis, ervaring en het netwerk van dergelijke recruitment bureaus is de kans dat je de juiste man of vrouw voor de klus aanneemt stukken groter.

Hoge wervingsfee van recruiters

Het probleem is dat veel werving en selectie bureaus een forse wervingsfee vragen. Een wervingsfee van 20-25% van het jaarsalaris is geen uitzondering. Hoewel nog altijd slechts een fractie van de kosten van een “bad hire” loopt de wervings fee al snel op tot € 10.000. Wil je goedkoop personeel vinden dan kan de fee een drempel zijn.

Goedkoper maar wel betere kwaliteit dan wervingsbureau

Bij recruitmentcenter.nl snappen we dat voor u maar één ding telt: goedkoop het juiste personeel vinden maar niet ten koste van kwaliteit. Met unieke software  benaderen we actief kandidaten die aan het perfecte zoekprofiel voldoen. We werven minimaal 25 medewerkers die voldoen aan de eisen van jullie vacature.

We doen dit tegen tarieven die een stuk lager liggen dan de gangbare prijs van traditionele bureaus, maar door data recruitment leveren wij wel de beste kandidaten.

Wil je goedkoop personeel vinden? Zet direct de eerste stap en bezoek www.recruitmentcenter.nl.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
goedkoop personeel werven
Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is recruiter bij Recruitment Center. Luc wordt vaak ingezet als tijdelijke recruiter bij organisaties met veel vacatures. Daarnaast schrijft hij graag over de dynamische wereld van werving en selectie.

Vrijblijvend advies over jouw recruitment vraagstuk? Plan een teams meeting.

Vragen?

Contact

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Keep in Touch

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment Center kijkt naar jouw recruitment behoefte. Voor elke vraag bieden wij een passende oplossing. Of je snel een vacature wilt invullen via slim werven, strategisch een talentpool wilt bouwen of een interim oplossing zoekt. Wij bieden een oplossing op maat.