Interim Legal Counsel

Inhuren van legal en juridisch specialisten voor een tijdelijke opdracht. Of je nu op zoek bent naar een legal counsel, advocaat of bedrijfsjurist, Recruitment Center Legal levert passende interimmers. 

Tijdelijk juridische ondersteuning nodig?

Snel een interim legal specialist nodig? RC Legal levert snel juristen passend bij jullie vraag of project. Met unieke software en de grootste database van beschikbare freelancers vinden wij snel de juiste professional passend bij jullie juridische uitdaging. 

Maak gebruik van interim legal specialisten

Recruitment Center biedt snel passende capaciteit bij jullie vraag en opdracht. 

Bel mij terug

Interim legal specialist inhuren

Snel de juiste interim legal specialist

Zo doen wij dat!

Interim Legal

Wat is het doel van de interim invulling. Samen bepalen wij de behoefte en stellen het profiel op van de interim specialist die past bij de functie, opdracht en uitdaging.

Je maakt gebruik van de grootste database van beschikbare legal professionals voor een tijdelijke opdracht. Op basis van het zoekprofiel benaderen wij alle passende kandidaten die beschikbaar zijn voor jullie vraag. 

Door een complete database en unieke software presenteren wij de beste kandidaten vaak al binnen 48 uur. Daarna kies je zelf de kandidaat geschikt voor jullie opdracht of functie.

Wij maken gebruik van flexibele overeenkomsten. Jullie bepalen. Freelance, ZZP, payroll of detachering. Alles is mogelijk. Facturatie en urenregistratie verloopt via onze gebruiksvriendelijke portal. 

Voordelen Interim Juristen via Recruiment Center

Een aanspreekpunt

Je eigen consultant voor alle vragen

Transparant overzicht van tarief

Een project of uurtarief

Snel schakelen

Vaak binnen 48 uur de juiste interim legal specialist

Juiste kandidaat

Door juridische expertise snel de juiste kandidaat

Software en Database

Kom in contact met alle passende profielen

Kwaliteit

De interim juristen scoren hoog bij onze klanten

Onze tevreden interim klanten

Opdrachtgevers die werken met interim legal specialisten geven een 4.8.

0
5/5
2,394
Recruitment Reviews

Vragen over interim legal?

Bel of mail. Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Recruitment Center Kantoor Hilversum

Meer informatie over tijdelijke juridische opdrachten?

Vul het formulier in en wij nemen contact op.

Vragen bel: 085-7602390

Vragen over het huren van een juridisch specialist

De meest gestelde vragen over het inhuren van een interim legal specialist vind je hier. Nog andere vragen, vul dan het contactformulier in.

Veel gestelde vragen over interim legal.

Antwoord op al jouw vragen over het tijdelijk inhuren van interim legal specialisten. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact op. 

Een interim legal counsel is een tijdelijke juridische raadsman. Zij bieden bedrijven en organisaties tijdelijke ondersteuning op juridisch gebied wanneer de interne juridische afdeling onvoldoende capaciteit of expertise heeft.

De rol van een interim legal counsel varieert afhankelijk van de specifieke behoeften van de opdrachtgever, maar in het algemeen omvat het:

 • Het bieden van juridisch advies en ondersteuning bij verschillende zaken, zoals contracten, juridische procedures, beleid en regulering.
 • Het begeleiden van de opdrachtgever bij het oplossen van juridische problemen en conflicten.
 • Het ondersteunen van de opdrachtgever bij het ontwikkelen van beleid en procedures die rekening houden met de relevante wet- en regelgeving.

Een interim legal counsel is een waardevolle aanvulling voor een organisatie die tijdelijk juridische ondersteuning nodig heeft. 

Er zijn verschillende manieren om interim legal counsels te vinden:

 1. Interim bureau’s: Veel interim bureau’s specialiseren zich in juridische interim management en kunnen u helpen bij het vinden van de juiste interim legal counsel voor uw organisatie.

 2. Vacaturesites: Veel vacaturesites, zoals LinkedIn en Indeed, bieden vacatures voor interim legal counsels. U kunt zoeken op “interim legal counsel” of vergelijkbare termen om geschikte kandidaten te vinden.

 3. Professional netwerken: Professional netwerken, zoals LinkedIn, kunnen u helpen bij het opbouwen van connecties met interim legal counsels en u helpen bij het vinden van de juiste persoon voor uw organisatie.

 4. Rechtbanken en advocatenkantoren: Veel rechtbanken en advocatenkantoren beschikken over een database met interim legal counsels die beschikbaar zijn voor opdrachten. U kunt hen vragen of zij iemand kunnen aanbevelen die geschikt is voor uw behoeften.

Houd er rekening mee dat het vinden van de juiste interim legal counsel een tijdrovend proces kan zijn, dus wees vroeg begonnen met uw zoektocht en zorg ervoor dat u duidelijk heeft vastgesteld wat uw behoeften zijn.

Het tarief per uur of de kosten voor het tijdelijk inhuren een interim legal counsel varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de ervaring en expertise van de counsel en de complexiteit en duur van de opdracht.

Het uurloon van een interim legal begint bij EUR 100,- per uur, maar loopt snel op naar EUR 150 tot 200 euro. Afhankelijk van duur van de opdracht. 

In het algemeen kunnen de tarieven voor interim legal counsels variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s per dag, afhankelijk van de omstandigheden. Sommige interim bureau’s bieden ook pakketten aan die het tarief voor een interim legal counsel kunnen bevatten, samen met andere diensten zoals begeleiding bij de selectieprocedure en ondersteuning tijdens de opdracht.

Houd er rekening mee dat het tarief voor een interim legal counsel vaak hoger is dan het tarief voor een vaste juridische raadsman, vanwege de flexibiliteit en het gebrek aan vastigheid die kenmerkend zijn voor interim management.

Het is belangrijk om het tarief voor een interim legal counsel grondig te overwegen en te vergelijken met andere opties, zodat u ervoor kunt zorgen dat u het juiste evenwicht vindt tussen kosten en kwaliteit.

Wij bieden bij interim opdrachten altijd volledige transparantie. Op basis van het uurloon of dagtarief van de interimmer hanteren wij een vaste opslag. Dit is inclusief kantoorkosten, search en gehele administratie van uren en betaling. 

Heel veel juridische functies worden op tijdelijke basis ingevuld. Interim posities die wij veel bemiddelen zijn

 1. Interim General Counsel: Een interim General Counsel vervult de rol van de algemene raadsman en biedt bedrijven en organisaties tijdelijke ondersteuning op juridisch gebied.

 2. Interim Contract Manager: Een interim Contract Manager is verantwoordelijk voor het beheer van contracten en biedt juridische ondersteuning bij contractuele kwesties.

 3. Interim Compliance Officer: Een interim Compliance Officer is verantwoordelijk voor het waarborgen van de naleving van wet- en regelgeving en het bieden van juridische ondersteuning bij compliance-kwesties.

 4. Interim Legal Project Manager: Een interim Legal Project Manager begeleidt juridische projecten en biedt ondersteuning bij het beheer van tijd, budget en personeel.

 5. Interim Litigation Counsel: Een interim Litigation Counsel biedt juridische ondersteuning bij gerechtelijke procedures en conflicten.

 6. Interim Intellectual Property Counsel: Een interim Intellectual Property Counsel is verantwoordelijk voor het beheer van intellectuele eigendomsrechten en biedt juridische ondersteuning bij IP-kwesties.

Deze functies kunnen op verschillende manieren samenwerken of geïntegreerd worden, afhankelijk van de specifieke behoeften van de organisatie. Het is belangrijk om duidelijk te definiëren welke interim legal functie u nodig heeft, zodat u de juiste kandidaat kunt vinden.

 

Er zijn veel functiebenamingen in jurdische functies. Onze recruiters bespreken samen met jullie welke opdracht, vraag of project er ligt. Op basis van deze input van wij op zoek naar de juiste specialist. Een specifieke functietitel is hier van minder belang. Het gaat er om dat we iemand vinden die past bij het bedrijf en de opdracht.