Kandidaten reageren niet op je vacature

Slim personeel werven

Er reageert niemand op mijn vacature: hoe ontvang ik meer reacties?

Voor ondernemers is het een veelvoorkomend probleem. Er reageert niemand op je vacature. Laat staan de juiste kandidaat voor de job. De vacature is aantrekkelijk genoeg en correct opgesteld. Toch blijkt het aantrekken van de juiste mensen moeilijker dan gedacht. Vervelend, want het succes van jouw onderneming valt én staat met de juiste kandidaten. Hoe ontvang je meer reacties op een vacature? In dit artikel lees je er alles over.


Kandidaten aantrekken voor een vacature

Het aantrekken van de juiste kandidaten voor een vacature doen we tegenwoordig vooral digitaal. Bijvoorbeeld via online vacaturebanken. Deze websites worden dagelijks door heel veel werkzoekenden bezocht. Door gebruik te maken van filters vinden ze eenvoudig de vacature die bij ze past. Beschikbare vacatures kunnen bijvoorbeeld worden geselecteerd op werkervaring, opleiding en omgeving. Door jouw vacature slim in te vullen ontvang je meer reacties. Natuurlijk kun je geschikte kandidaten ook persoonlijk benaderen.

 

Ook op social media platformen kun je kandidaten voor een vacature vinden.

Welk platform je gebruikt is natuurlijk ook afhankelijk van de betreffende doelgroep. Zo kun je personeel werven via LinkedIn, maar natuurlijk ook op social media kanalen als Facebook en Twitter. Tegenwoordig is elke moderne onderneming actief op social media. De perfecte manier voor het bereiken van mensen die geïnteresseerd zijn in wat je doet. De kans is groot dat de perfecte kandidaat voor de functie zich onder jouw volgers of hun contacten bevindt.
Ook intern vind je het juiste personeel voor de functie

Natuurlijk kun je ook gebruik maken van je eigen netwerk. De mensen die begaan zijn met jouw bedrijf, weten als geen ander welke kandidaat geschikt is voor de functie. Denk daarbij aan het intern werven van de juiste kandidaat. De knowhow en kennis is dan al aanwezig. Daarnaast slaan de meeste werknemers een doorgroeimogelijkheid niet af. Is deze optie niet voor jou van toepassing? Dan zijn er nog meer tips die je kunt toepassen voor het aantrekken van de juiste kandidaat én het ontvangen van meer reacties op jouw vacature.


Meer response op vacatures of alleen reacties van geschikte kandidaten?

Natuurlijk wil je meer reacties op jouw vacatures, maar dan het liefst wel van geschikte kandidaten. Het werven van personeel kost tijd. Dit investeer je uiteraard liever in mensen die geschikt zijn voor de functie. Het ontvangen van meer response hoeft dus niet altijd positief te zijn. Reacties ontvangen van capabele kandidaten wél. Goed personeel aantrekken voor een vacature doe je ook door het opmaken van een duidelijk profiel.

Vraag je dus af naar welke kandidaat je op zoek bent. Vermeld jouw vereisten duidelijk in de vacature. Denk daarbij aan de opleiding, de werkervaring en het denkniveau. Wat heeft jouw bedrijf te bieden? Vertel wat over de bedrijfsstructuur en de toekomstvisie. Een kandidaat kan zich op deze manier beter én sneller verplaatsen in jouw onderneming. Sluit dit aan bij zijn of haar capaciteit? Dan neemt de kans op een reactie aanzienlijk toe.


Ontvang on-point reacties op vacatures door slim werven

Het ontvangen van reacties op een vacature is niet vanzelfsprekend. Laat staan het vinden van de juiste kandidaat voor een functie. Dit vereist inzet en tijdsinvestering. Iets waar je als ondernemer misschien helemaal geen tijd voor hebt. In dat geval staan onze recruitment experts voor je klaar. We creëren een uniek zoekprofiel dat is afgestemd op jouw wensen.

Slim werven betekent ook het direct benaderen van klanten. Dat doen we door gebruik te maken van onze innovatieve recruitment software. Zo ontvang je direct én meer reacties van geschikte kandidaten. Rechtstreeks in jouw mailbox. Wil je meer kandidaten aantrekken voor jouw vacature? Wij informeren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
kandidaten reageren niet op vacature
Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is recruiter bij Recruitment Center. Luc wordt vaak ingezet als tijdelijke recruiter bij organisaties met veel vacatures. Daarnaast schrijft hij graag over de dynamische wereld van werving en selectie.

Vrijblijvend advies over jouw recruitment vraagstuk? Plan een teams meeting.

Vragen?

Contact

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Keep in Touch

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment Center kijkt naar jouw recruitment behoefte. Voor elke vraag bieden wij een passende oplossing. Of je snel een vacature wilt invullen via slim werven, strategisch een talentpool wilt bouwen of een interim oplossing zoekt. Wij bieden een oplossing op maat.