Meest voorkomende interim opdrachten

Slim personeel werven

In steeds meer verschillende sectoren is een toenemende behoefte aan interim managers. Er is de laatste jaren steeds meer vraag naar interim management vanwege de krapte op de arbeidsmarkt en de behoefte aan tijdelijke managers vanwege uitval of verlof. Interim managers bieden hier soelaas: ze hebben de kennis, ervaring en expertise om de functie goed te vervullen, ze kunnen snel schakelen en ze zijn op korte termijn beschikbaar voor de gewenste periode. Maar wat zijn nu eigenlijk de meest voorkomende interim management opdrachten per sector? Wij geven inzicht in de meest voorkomende vacatures in de IT, de gezondheidszorg en de industrie en productie sector.

Dit zijn de meest voorkomende interim opdrachten.

Opdrachten in de zorg

Als interim manager in de zorg heb je tegenwoordig flink wat opdrachten om uit te kiezen. Er is een groot tekort aan medisch personeel en hierdoor is er veel vraag naar bekwame en ervaren zorgprofessionals.

Locatiemanager

De locatiemanager is hét aanspreekpunt op een bepaalde locatie van een zorginstelling. Hij of zij coördineert de werkzaamheden van de medewerkers, behandelt de administratieve taken, biedt een luisterend oor en verbetert de gang van zaken om de output te optimaliseren.

Teamleider

Als teamleider in de zorg ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een groep medewerkers. Je zorgt voor optimale prestaties, coaching en een goede samenwerking. Bovendien ben je de aangewezen persoon voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering.

HR-manager

De rol van HR-manager wordt per bedrijf anders vormgegeven, maar doorgaans is de HR-manager de verantwoordelijke voor de uitvoering en toepassing van het HR-beleid. Een interim HR-manager adviseert en ondersteunt het management en de medewerkers.

Office manager

De office manager is de centrale persoon binnen een organisatie. Hij of zij coördineert en faciliteert de administratie, communicatie en de werkzaamheden van iedereen binnen het kantoor. Zo loopt alles op rolletjes.

Interim management opdrachten in de IT

De IT is een werkgebied dat continu in ontwikkeling is en waar altijd vraag is naar ervaren en gespecialiseerd personeel en management. De IT is een breed vakgebied en de interim management functies zijn dan ook heel divers.

Manager IT

De manager IT van een organisatie stuurt het IT-team aan en onderhoud de relaties met zowel andere afdelingen als leveranciers en gebruikers. Bovendien is deze interim manager verantwoordelijk voor het ontwikkelen en integreren van het IT-beleid.

Verandermanager

Veel bedrijven ondergaan ingrijpende veranderingen om hun IT te optimaliseren. Een verandermanager assisteert hierbij. Hij of zij heeft de kennis en expertise in huis om dit proces in goede banen te leiden en implementeert de meest optimale werkwijze.

Projectmanager IT

Een projectmanager in de IT begeleid en overziet projecten binnen een organisatie. Hij of zij is verantwoordelijk voor het tijdig opleveren van het project en de eindresultaten. Bovendien stuurt een interim projectmanager het team aan en zorg hij of zij voor een optimale samenwerking.

Scrum master

De scrum master is dé scrum coach van het team. Hij of zij zorgt dat de agile werkwijze goed wordt toegepast en heeft een voorbeeldfunctie binnen het team en de organisatie. De scrum master is een agile expert en een hands-on teamleider. Deze taak kan zowel op vaste basis als op tijdelijke basis worden uitgevoerd door de interim manager.

Procesmanager IT

De procesmanager IT is binnen een organisatie verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van specifieke processen. Hij of zij is de eindverantwoordelijke voor het optimaliseren van voorraden, klantprocessen, personeelsprocessen en de IT-systemen die dit reguleren.

Interim management opdrachten in de industrie en productie

De industrie en productie sector is erg breed en daardoor is er voor interim specialisten in deze sector veel werk beschikbaar. Als interim manager in de industrie en productie zijn de beschikbare vacatures sterk afhankelijk van jouw specialisaties en ervaringen in specifieke sectoren.

Accountmanager

De accountmanager is het vaste aanspreekpunt en contactpunt voor opdrachtgevers binnen een organisatie. Hij of zij heeft de verantwoordelijkheid om de relatie goed te houden en diensten of producten te verkopen en te leveren. Een interim manager zal doorgaans tijdelijk worden aangesteld om deze functies over te nemen bij afwezigheid van de accountmanager.

Productmanager

Een productmanager is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de productie en de marketing van een specifiek product of een lijn producten. Hij of zij is de specialist wat betreft dit product en geeft leiding aan een team dat betrokken is bij de ontwikkeling en de productie. Een interim manager in deze functie zal de taken van de productmanager overnemen of op projectbasis in worden gehuurd.

Commercieel manager

Een commercieel manager binnen een organisatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid om de groei van de organisatie te bevorderen. Hij of zij ontwikkelt groeistrategieën, campagnes, bedrijfsprocessen en analyses om de marktpositie te versterken en groei te stimuleren. Een interim commercieel manager kan ook op projectbasis worden ingehuurd om de functie een vliegende start te geven of de positie van het bedrijf te verbeteren.

Business development manager

De business development manager is het beste te omschrijven als de spin in het web van marketing, sales en research. Hij of zij weet beleid en plannen om te zetten in concrete actie en maakt zo groei, ontwikkeling en klantrelaties mogelijk.

Regiomanager

De regiomanager van een organisatie geeft leiding aan een bepaalde tak of specifieke regio van het bedrijf. Hij of zij heeft de leiding over een team medewerkers en onderhoud het contact met dit team en de klanten. Bovendien is de regiomanager verantwoordelijk voor het implementeren van het beleid van het bedrijf en het halen van specifieke doelen.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
meest voorkomende interim opdrachten