Snel een vacature invullen

Slim personeel werven

Wil je snel een vacature invullen, maar de juiste kandidaten reageren niet?

Maak kennis met slim werven.

Recruitment Center benadert direct passende mensen voor jouw vacature. Wil je snel personeel vinden, start dan met actief werven. Binnen 72 uur hebben wij alle profielen voor jullie in kaart gebracht. Benieuwd hoe dit werkt. Lees verder of neem contact op.

Direct personeel vinden

Heb jij net als veel bedrijven moeite met het snel invullen van vacatures? Je bent dus niet de enige. Traditionele methode zoals het plaatsen van een advertentie werken niet meer om een vacature snel in te vullen. Goede kandidaten zitten niet op de bekende job boards en lezen al helemaal geen vacature teksten meer. Toch wil jij in contact komen met kandidaten die passen en die vacature snel invullen. Goed nieuws er zijn diverse manier om jullie vacature snel in te vullen.

Hoe vul je snel een vacature in

Dit is een vraag die veel recruiters en ondernemingen op dit moment stellen. Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Start met actief werven. De tijd van passief achteroverleunen een dure advertentie plaatsen en wachten totdat de juiste kandidaat reageert is verleden tijd. Vooral jongeren en beroepen die hard groeien hebben genoeg keuze en reageren dus niet op jouw vacature. Hoe kan het dan toch dat zoveel mensen wel op zoek zijn naar een baan?

Wel zoekende maar geen reactie

Het klinkt gek. Er zijn dus wel veel werkzoekenden maar niemand reageert op jullie vacature. Wij mensen veranderen, de prioriteit om te switchen van een baan staat niet hoog op ons lijstje. Dit verandert alleen wanneer we direct worden aangesproken op de mogelijkheden die er zijn. Iemand ontvang direct een mooie baan in zijn email op tijdlijn op social media. Onderzoek wijst uit dat een deel in het brein direct geactiveerd wordt en enthousiast wordt omdat wij zelf benaderd worden. De respons is heel hoog. Dit in combinatie met een goed verhaal maakt kandidaten bereid om te reageren en een overstap te maken.

Korte of lange termijn

Het nadeel van personeel is dat deze ook weer weggaan. Je kan een vacature snel invullen, maar over een tijd loop je weer tegen hetzelfde probleem aan. Het is dus belangrijk om ook te investeren in de lange termijn. Bouw een talentpool met kandidaten zodat je bij een nieuwe vacature deze zelf heel snel kan invullen. Denk ook aan nieuwe wervingmethode die jouw doelgroep aanspreekt. Zo is de podcast vacature sterk in opkomst. Jongeren lezen geen teksten meer, maar luisteren wel veel. Spreek dus deze doelgroep op deze manier aan om snel een vacature in te vullen.

Direct vacature invullen

Wil je dus snel en direct jouw vacature invullen dan zal je moeten starten met actief werven. Dit kan je zelf doen door te gaan zoeken op social media en andere kanalen naar de juiste kandidaten. Heb je geen tijd of mogelijkheden hiervoor? Recruitment Center heeft unieke software ontwikkeld die jou helpt om de juiste kandidaten in beeld te krijgen. Wij regelen alles voor jou. Op basis van een intake bepalen wij de beste kandidaten en binnen 48-72 uur hebben wij alle passende kandidaten voor jou benaderd. Je vacature is snel ingevuld terwijl jij je bezig houdt met je kerntaken.

Wij noemen dit slim werven. Hoe dit werkt lees je hier. Wij vertellen het ook graag. Bel of vul het contactformulier in.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
snel vacature invullen
Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is recruiter bij Recruitment Center. Luc wordt vaak ingezet als tijdelijke recruiter bij organisaties met veel vacatures. Daarnaast schrijft hij graag over de dynamische wereld van werving en selectie.