Tarief en kosten interim HR Manager

Slim personeel werven

Wat zijn de kosten voor het inhuren van een interim HR-manager?

Interim HR-Managers zijn op dit moment veel gevraagd. Recruitment Center zet veel HR professionals op interim basis weg voor haar opdrachtgevers. Wij hebben dus een goed beeld van het tarief van inhuur. De tarieven gelden vaak op basis van een uurtarief. Daarnaast spreken wij ook regelmatig een fixed-fee of vergoeding per maand af voor een opdracht.

De interimmers die op dit moment voor ons werken hanteren een uurtarief vanaf EUR 75,- per uur. Afhankelijk van ervaring en zwaarte van de opdracht loopt dit bedrag op tot EUR 150,- per uur. Het tarief is uiteraard ook afhankelijk van de duur en aantal uren per week.

Wil je meer informatie over het inzetten van een tijdelijke hr manager en de kosten lees dan de rest van het artikel. Zelf een interim HR -professional nodig? Neem dan contact op. Met het grootste netwerk van interim hr specialisten hebben wij ook de professional voor jullie organisatie. 

Wanneer huur je een tijdelijke HR-Adviseur in

Wanneer er bepaalde personeelstekorten zijn in het bedrijf, of er tijdelijk een functie zal moeten worden vervuld, kan een interim-medewerker uitkomst bieden.

Deze persoon kan tijdelijk of op projectbasis bepaalde werkzaamheden opvangen en zo heeft het bedrijf niet te lijden onder een (tijdelijk) personeelstekort.

Maar hoe gaat de samenwerking met een interim HR-manager in zijn werk en wat zijn de kosten voor het inhuren van een interim HR-manager?

De functie HR-manager

Nagenoeg ieder middelgroot tot groot bedrijf heeft een HR-manager in dienst om de personeelszaken in goede banen te leiden.

De humanresourcesafdeling is onder andere verantwoordelijk voor de werving en rekrutering van nieuwe medewerkers, de personeelsadministratie, de communicatie tussen verschillende afdelingen en het ontslag en de uitstroom van medewerkers. Een HR-manager is dus de spil in het netwerk van het bedrijf en is essentieel voor het reilen en zeilen binnen de organisatie.

Een interim HR-manager

Als de HR-manager tijdelijk afwezig is, door ziekte of zwangerschap, of wanneer de positie openstaan binnen het bedrijf, is het zaak om snel een nieuwe medewerker aan te stellen voor de afdeling. De humanresourcesafdeling is tenslotte cruciaal binnen de organisatie. Wanneer er tijdelijk behoefte is aan een vervangende HR-manager, kan een interim-manager uitkomst bieden. Een interim-manager vervult tijdelijk de taken van de HR-manager binnen de organisatie. Er wordt gedurende deze tijd op zoek gegaan naar een geschikte kandidaat om de positie permanent te vervullen.

De voordelen van een interim HR-manager

Er bestaan veel misverstanden over interim-managers. Vaak wordt gedacht dat deze managers duur zijn en geen waar bieden voor deze kosten. Niets is echter minder waar. Een interim-manager kan een redder in nood zijn, zelfs als de kosten hiervoor hoger liggen dan voor de HR-medewerker werd betaald. Het is niet voor niets dat de sector ieder jaar weer groeit en steeds meer HR-professionals kiezen voor interim-werk. Er zijn zelfs bedrijven die permanent werken met interim HR-professionals. Een interim HR-manager biedt dan ook veel voordelen:

  • Deze HR-professionals hebben veel ervaring en expertise te bieden.
  • Interim-managers zijn vaak direct beschikbaar en zijn ware redders in nood.
  • Het uurtarief is hoger, maar er wordt enkel betaald voor de gewerkte uren en het project. Als organisatie bespaar je op andere kosten waar een medewerker in vaste dienst wel aanspraak op maakt.
  • Een interim HR-manager heeft een frisse blik en kan advies en begeleiding bieden voor de verdere ontwikkeling en efficiëntie van de afdeling.

De kosten voor een interim HR-adviseur op zzp basis

De tarieven voor het inhuren van een interim HR-adviseur liggen doorgaans hoger dan de kosten voor een vaste HR-manager. Dit is uiteraard logisch: het eisenpakket van een interim-manager is veel uitgebreider. Deze kandidaat zal namelijk niet alleen de taken van de HR-manager overnemen, maar doet dit ook voor een beperkte tijd en zal zich de werkzaamheden snel eigen moeten maken. Door de aard van de functie en de urgentie van het vervullen van de functie zijn de kosten begrijpelijkerwijze hoger.

Maar wat betaal je als organisatie nu voor het inhuren van een interim HR-manager?

De kosten voor een interim-manager zijn uiteraard van diverse factoren afhankelijk. De beschikbaarheid van interim HR-managers is daar één bepalende factor van, maar zeker niet de enige. Ook de ervaring van de interim-medewerker, de expertises, het niveau, de duur van de opdracht en de sector van het bedrijf kunnen hierin een rol spelen.

Als bedrijf kun je echter rekenen op kosten die variëren van € 75,- per uur (exclusief btw) tot € 150,- per uur (exclusief btw). Daar komt dan ook een opslag op voor het verlonen van de interimmer

Soms wordt er echter ook gewerkt met een vaste prijs per project of klus. Dit alles wordt uiteraard in goed overleg bepaald. 

Meer informatie over het inhuren van een tijdelijke HR manager? Neem dan contact op.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
tarief en kosten interim hr manager
Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is recruiter bij Recruitment Center. Luc wordt vaak ingezet als tijdelijke recruiter bij organisaties met veel vacatures. Daarnaast schrijft hij graag over de dynamische wereld van werving en selectie.

Vrijblijvend advies over jouw recruitment vraagstuk? Plan een teams meeting.

Vragen?

Contact

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Keep in Touch

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment Center kijkt naar jouw recruitment behoefte. Voor elke vraag bieden wij een passende oplossing. Of je snel een vacature wilt invullen via slim werven, strategisch een talentpool wilt bouwen of een interim oplossing zoekt. Wij bieden een oplossing op maat.