Tips werven van personeel vijf technieken

Slim personeel werven

Ben je op zoek naar personeel maar kan je lastig een vacature invullen? De experts van Recruitment Center zijn gewend om uitdagende vacatures in te vullen via slim werven.

Wij delen nu graag tips met jou om zelf je personeel te werven.

 

Goede werknemers van belang

Een bedrijf valt of staat met zijn werknemers. Goede werknemers laten het bedrijf niet alleen goed functioneren, maar geven het ook karakter, een positieve reputatie en laten het bedrijf zelfs groeien. Personeel dat niet op zijn plek is, kan echter een zeer negatieve invloed hebben op de werksfeer en de prestaties van de organisatie. Daarom is het essentieel om het juiste personeel te vinden voor jouw bedrijf. Maar hoe pak je dit aan? Hoe vind je juist die mensen met de juiste motivatie, ervaring en kennis? En wat is de meest effectieve manier om actief te recruiten? Met onze tips voor het werven van personeel vind je de juiste personen voor jouw vacature.

 

Plaats een vacature op een online vacaturebank

De meeste werkzoekenden maken gebruik van een online vacaturebank om hun nieuwe baan te vinden. Hier kunnen ze namelijk heel eenvoudig vacatures vinden die passen bij hun kennis, ervaring en persoonlijke wensen. Speel daar slim op in door jullie vacature daar te plaatsen. Zo bereik je in één keer een grote groep mensen en krijg je ongetwijfeld een hoop geïnteresseerden waar jullie vervolgens de beste kandidaat uit kunnen zoeken.

Misschien heb je dit al gedaan en geeft het niet de juiste resultaten? Dan moet je voor jouw vacature wellicht de beste kandidaten direct benaderen.

 

Maak gebruik van jouw netwerk

Veel bedrijven werven hun personeel via een vacature in de media of een vacaturebank, maar vergeet vooral ook niet om je eigen netwerk en dat van jouw werknemers te gebruiken. Deze manier van personeel werven wordt ook wel referral recruitment genoemd. Deze methode spaart kosten uit voor het bedrijf en betrekt het personeel actief bij het vinden van nieuwe collega’s. Dit verhoogt bovendien de kans op een goede match. Jullie weten natuurlijk als geen ander wie er goed zou passen binnen de bedrijfscultuur.

Je kunt ook binnen het bedrijf zelf op zoek gaan naar geschikte kandidaten voor de vacature. Door actief intern te werven, geef je mensen binnen het bedrijf de kans om door te groeien. Deze kans op carrièreontwikkeling werkt motiverend voor het personeel en vergroot de tevredenheid van de werknemers. Bovendien weet je bij interne werving dat de persoon goed past bij het bedrijf en de juiste kennis en ervaring heeft. En intern werven spaart ook nog eens wervingskosten uit. Een win-win dus!

 

Gebruik social media

Tegenwoordig is nagenoeg elk bedrijf actief op social media. Hier worden leuke nieuwtjes gedeeld en acties en aanbiedingen aangeprezen. Maar social media is ook perfect om in contact te komen met volgers. Bijvoorbeeld om een geschikte kandidaat te vinden voor die ene vacature. Social media is laagdrempelig, kosteloos én toegankelijk voor iedereen. Bovendien bereik je zo sneller mensen die écht feeling hebben met jouw organisatie. Het is verreweg de meest eenvoudige manier om actief personeel te werven. Populaire social mediakanalen voor het werven van personeel zijn LinkedIn, Twitter en Facebook. Maar schroom niet om ook andere kanalen in te zetten. Jij weet natuurlijk als geen ander waar jullie doelgroep, en mogelijk jullie nieuwe collega’s, zich online bevinden. Ook Recruitment Centermaakt gebruik van social media campagnes om de juiste kandidaten te benaderen.

 

Wees actief op banenmarkten

Je kunt natuurlijk een vacature uitzetten wanneer jullie op zoek zijn naar nieuwe werknemers, maar het is eigenlijk ook heel verstandig om altijd de oren en ogen open te houden voor nieuw talent. Dit kun je bijvoorbeeld doen door aanwezig te zijn op banenmarkten en carrièrebeurzen. Maar ook door actief te recruiten op diverse opleidingsinstituten en scholen. Door zo direct kandidaten voor een vacature te benaderen, ben je eventuele concurrentie voor en heb je altijd aanwas van nieuw talent in het bedrijf.

 

Schakel een uitzendbureau in

Besteed je de zoektocht naar nieuw personeel liever uit? Dan is het verstandig om een uitzendbureau in te schakelen. Zij nemen het hele proces van werving en selectie over en hebben hier flink wat ervaring mee. Jij levert de informatie aan over het bedrijf en de wensen voor nieuw personeel en zij gaan op zoek naar een goede match. Via een uitzendbureau heb je een groot bereik van de vacature. Bovendien heeft een uitzendbureau een grote database van werkzoekenden waardoor de kans op een geschikte kandidaat erg groot is.

Er zijn talloze methoden om met succes actief personeel te werven. Er is niet één juiste methode aan te wijzen omdat je het meest gebaat bent bij een wervingsprocedure die past bij jouw bedrijf en personeelsvraag. De zoektocht naar nieuw personeel begint daarom altijd bij het opstellen van een helder profiel. Naar wie ben je op zoek? Wat zijn de vereisten voor de functie? En waar vind je deze potentiële werknemers? Door dit profiel op te stellen, maak je de werving van de juiste kandidaat een stuk eenvoudiger. Neem dus de tijd voor dit proces om de ideale werknemer te vinden.

 

Slim werven

Onze recruitment experts weten hoe lastig het is om een vacature in te vullen. Daarom hebben wij het slim werven concept bedacht. Wij helpen bedrijven bij het snel invullen van vacatures. Kan je wat hulp gebruiken of wil je een keer praten over tips om jullie vacature in te vullen? Neem dan contact op.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp