Boost je vacature met
Job Marketing

Het hele internet als wervingskanaal. Met Job Marketing zetten wij de beste online kanalen in om jullie vacature onder de aandacht te brengen bij juiste doelgroep.

De kracht van Job Marketing

Groter bereik van latent werkzoekenden

Meer sollicitaties van gekwalificeerde kandidaten

Ideaal voor het bouwen van talentpools voor gelijkmatige instroom van kandidaten

Versterking van het Employer Brand

Zeer geschikt voor het werven van moeilijk invulbare vacatures en grote aantallen

Recruitment Center verzorgt de complete Job Marketing campagne. 

Gratis wervingsadvies

Job Marketing campagne

Zo doen wij dat!

facebook personeel advertentie

Elke samenwerking beginnen wij met een goed gesprek. Door het horen van verhalen over jullie bedrijf, de cultuur, ambities en vacature vormen wij een goed beeld hoe wij met welke boodschap en marketingmix de juiste mensen op online kunnen activeren.

Met het beeld dat wij in dit eerste gesprek hebben gevormd is het tijd om aan de slag te gaan. Job marketing ook wel Recruitment marketing genoemd draait volledig om daar te zijn waar je doelgroep is.

De eerste stap in Job Marketing is het doen van een uitgebreide doelgroepanalyse. Bij het in kaart brengen van de doelgroep kijken naar geografische data, leeftijdscategorie, interesses, gewilde kennis en branche ervaring. Vervolgens stellen een optimale mediamix samen van social media kanalen, specifieke jobboards en vakwebsites. Tot slot schrijven we een aansprekende vacaturetekst met een juiste de ‘tone of voice’, en maken wij een prikkelende social media advertentie waar je als bedrijf de doelgroep mee wilt triggeren. We spreken een campagne duur af en advertentie budget.

Op basis van de mediamix, de geselecteerde social media platvormen en de duur van de campagne stelen wij een offerte op. Omdat wij met onze ervaring al vooraf een indicatie van kosten hebben gedeeld zal de offerte geen vervelende verrassing zijn.

De campagne is live en alle sollicitaties die via de vacaturepagina binnenkomen komen direct in jullie mailbox binnen. Vanaf dat moment pakken jullie het op.

Job Marketing wervingskanalen

vacaturebanken
Vacaturedistributie

De vacature wordt geplaatst bij de welbekende generieke vacaturebanken alsook bij functie- en branche specifieke niche jobboards.

Facebook+Instagram
Facebook & Instagram

Ruim 10 miljoen Nederlanders gebruiken dagelijks social media en dit is het ideale kanaal om de juiste doelgroep te bereiken.

vacature plaatsen op linkedin
LinkedIn Advertising

LinkedIn is bij uitstek het grootste carrière netwerk.

affiliate
Display & Affiate Markting

De vacature advertentie wordt op branche specifieke websites geplaatst waar jullie vakgenoten op actief zijn.

Voordelen van Job Markting via Recruitment Center

Volledig ontzorgd

Recruitment Center verzorgt het complete traject van A tot Z.

Lage kosten

Facebook werven is veel effectiever dan traditionele methodes en dat betekent een flinke kostenbesparing.

Tijdbesparend

De campagne is in 72 uur live. Vanaf dat moment komen de sollicitaties binnen.

Gericht op doelgroep

De campagne boodschap wordt uitsluitend onder de aandacht gebracht bij de beoogde doelgroep.

Direct in mailbox

Alle sollicitaties komen via de vacature landingspagina direct in jullie mailbox.

Hoogste succesratio

Onze recruitment marketing experts weten de hoogste conversie te halen tegen de laagste kosten.

Boost je Job Marketing campagne met een authentiek verhaal

Elke bedrijf is uniek en dat onderscheidend vermogen wil je overbrengen op potentiële kandidaten.
Vacatureteksten, ook al zijn ze goed geschreven, spreken minder tot de verbeelding.
Boost je Job Marketing campagne met een jullie authentieke verhaal in alle geuren en kleuren verteld.

Xaam_opname_680x400
Landingspagina

Een visueel aantrekkelijke en SEO geoptimaliseerde vacature landingspagina spreekt meer tot de verbeelding, wordt beter gevonden in Google en verhoogt het aantal sollicitaties.

podcastvacature
Podcastvacature

Bijna niets werkt beter dan jullie verhaal direct te horen uit de mond van de directeur, manager en collega's. Een podcastvacature is daarvoor een geweldig instrument.

Xaam_opname_680x400
Werkenbij video

Jullie bedrijf en de vacature in alle kleuren gevisualiseerd. De visuele vacature is een toegewijde landingspagina met foto’s, video’s, wervende teksten en interviews met directie en/of medewerkers.

IMG_0419
Live Jobcast

In een interactieve online uitzending vertellen directie/medewerkers over jullie bedrijf en de vacature. Alle alle relevante onderwerpen komen aan bod. Kandidaten krijgen een realistisch beeld hoe het is om bij jullie te werken.

De start voor recruitment marketing campagne

Experts

Binnen recruitment speelt marketing een steeds belangrijkere rol. Om kandidaten echt te overtuigen is niet alleen een authentiek employer brand nodig, maar vooral een gerichte, persoonlijke recruitment aanpak. Onze Campagne Managers hebben ruim 7 jaar ervaring een weten precies hoe zij de juiste kandidaten in beweging krijgen.

Employer Brand

De arbeidsmarkt verschuift verder naar de werknemersmarkt. Het belang om jouw bedrijf als goed werkgever te presenteren wordt daarmee steeds belangrijker.

Recruitment Center draagt bij aan het formuleren van het onderscheidend vermogen van jullie bedrijf op de arbeidsmarkt.

Lage investering

De cost-per-hire voor een job marketing campagne ligt in vergelijking met traditionele werving en selectie gemiddeld 40-60% lager. Het positieve effect van een job marketing campagne is de Talent pool die hiermee wordt gecreëerd. Ook maanden na de campagne kun je putten uit een pool van geïnteresseerde kandidaten die toen niet beschikbaar waren, maar nu misschien wel.

Succesvol werven met Job Marketing?

Kom in contact met de beste kandidaten

Onze tevreden klanten

MKB-bedrijven, multinationals, HR en recruiters vertrouwen Recruitment Center met Job Marketing campagnes.

0
5/5
2,394
Recruitment Reviews

Vragen over Job Marketing en Recruitment Center?

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Gratis wervingsadvies

Vragen over kandidaten werven via Job Marketing

Hier vind je antwoord op vragen over personeel werven via Facebook en Instagram. Staat jouw specifieke vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in.

Vragen?

FAQ's
Job Marketing

Facebook en Instagram campagne is uitermate geschikt voor vacatures waarbij de kandidaten niet op LinkedIn actief zijn. Denk hierbij aan een docent, logistiek medewerker, tandarts, medisch specialist of chauffeur. Een LinkedIn profiel hebben zij misschien wel, maar een groot deel bekijkt niet regelmatig de feed of berichten. Een post of bericht zal hun daarom niet snel bereiken.

Facebook en Instagram campagne leent zich voor wanneer veel kandidaten gezocht worden voor eenzelfde vacature.

Met 10,4 miljoen Facebook gebruikers in Nederland en 5,6 miljoen op Instagram is werven via deze kanalen is daarom bijzonder effectief.

Mensen die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan maken gebruik van vacaturebanken zoals Indeed, Monsterboard, Nationale Vacaturebank en LinkedIn. Deze groep werkzoekenden is ongeveer 12% van de arbeidsmarkt. Een latent werkzoekende is niet actief op zoek en zal een vacature geplaatst op een vacaturebank niet zien.

Volgens marketingfacts telt Nederland 10,4 miljoen gebruikers op Facebook en 5,6 miljoen op Instagram. Door een pakkende vacature advertentie regelmatig terug te laten komen in de feed van specifieke Facebook en Instagram gebruikers is het bereik aanzienlijk groter.

Onze Campagne Managers hebben ruim 7 jaar ervaring met social media recruitment. Zij exact met teksten en visuals (foto’s, video’s of animaties) de juiste kandidaten in beweging krijgen.

Recruitment Center verzorgt de campagne van A tot Z. Voor de campagne hebben we natuurlijk beeldmateriaal nodig zoals afbeeldingen en een werkbij video. Als jullie die niet kunnen aanleveren, sturen wij een foto/videograaf langs. Deze kosten zijn additioneel.