Werving en Selectie

Werving en selectie via Recruitment Center levert geschikte kandidaten voor jullie op. Wij selecteren de beste kandidaten, zodat jij de beste keuze hebt. Nog niet overtuigd? Neem contact op of lees snel verder.

Op zoek naar de geschikte kandidaat?

De beste kandidaat voor jullie vaste baan? Recruitment Center is de specialist voor het vinden van de geschikte kandidaten op een laagdrempelige manier zodat jij de perfecte match hebt.

Bij het werven en selecteren van medewerkers houden we rekening met jullie specifieke wensen en eisen. Met unieke software en een bedrijfskundige achtergrond maken wij snel contact met jouw mogelijke nieuwe werknemer.

Wij zijn recruitment consultants in hart en nieren en gaan graag een gesprek met je aan voor specifieke wensen om de gehele werving in verschillende branches voor je uit te voeren.

Wanneer maak je gebruik van Recruitment Consultants?

Recruitment Center biedt vakspecifieke managers en specialisten die aan jullie vraag voldoen. Eén aanspreekpunt en snel de geschikte kandidaat passend bij bedrijf, branche en opdracht.

Bel mij terug

Jarenlange ervaring in Werving en Selectie

Snel de beste kandidaat vinden

Zo doen wij dat!

Interim management - Zzp - vrouw op mobiele telefoon

Wat is de opdracht waar jullie voor staan? Op basis van een uitgebreide intake met ervaren recruitment consultants achterhalen wij de vraag en specifieke wensen. Wij brengen de hele markt voor jullie vacature in kaart en matchen deze met de juiste kandidaten.

Recruitment Center beschikt over de grootste database van diverse functies en profielen passend bij jullie vakgebied. Wij weten direct of iemand beschikbaar is en kunnen zo snel schakelen. Naast de database kan onze software 99% van jouw mogelijke nieuwe medewerker in Nederland benaderen. Wij selecteren kandidaten passend bij jullie vraag en uitdaging. Dit al vaak binnen 24 uur.

Door onze unieke tools stellen wij snel passende kandidaten voor. We werken met een transparant werving en selectie proces, Je ontvangt alle gegevens in je eigen kandidaten portaal en kan direct met de kandidaten gesprekken plannen voor de kennismaking.

Recruitment Center zorgt voor de hele afhandeling. Van het in kaart brengen van de hele markt, tot het selecteren van de juiste medewerker. Daarnaast zorgen wij voor het grootste bereik van jullie vacature met een op maat gemaakte target media campagne. Alleen geschikte kandidaten worden voorgesteld. 

Voordelen van Werving en Selectie via Recruitment Center

Een aanspreekpunt

1 aanspreekpunt voor werving en selectie

Transparant overzicht van markt

Complete markt in kaart gebracht.

Snel schakelen

Na opdracht gaan wij direct van start.

Passende kandidaat

Medewerker passend bij bedrijf en opdracht

Database en software

Grootste database en software voor Werving en Selectie

Succesvol in werving

Onze opdrachtgevers belonen ons met een 4.8 uit 5

Werving en selectie vakgebieden

Expert in het vinden van jouw nieuwe medewerker

Ervaren managers

De consultants van Recruitment Center zijn ervaren. Wij begrijpen jullie vraag en behoefte. 

Innovatie

Software, data en branche info stellen ons in staat snel de juiste kandidaat voor jullie positie te leveren.

Flexibel

Flexibele overeenkomsten voor een bepaalde periode. Die passen bij de opdracht en uitdaging met de juiste vergoeding.

Succesvol de juiste kandidaat?

Kom in contact met de beste kandidaten

Onze tevreden klanten

MKB, Corporate, Zorg en Overheid maken gebruik van onze Recruitment Consultants.

0
5/5
2,394
Recruitment Reviews

Vragen over W&S?

Bel of mail. Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Recruitment Center Kantoor Hilversum

Meer informatie over ons werving en selectie buro?

Vul het formulier in en wij nemen contact op. Nog vragen bel: 085-7602390

Werving en selectie steden waar wij o.a. actief zijn

Een greep uit onze werving en selectie functies

Handige artikelen met tips

download, arrow, down-1292814.jpg

Verlagen van je wervingskosten

Veel bedrijven hebben moeite om personeel te vinden en daardoor lopen de wervingskosten op. Hoe kun je nu slim je wervingskosten verlagen? Recruitment Experts geven tips. Ook handig voor je 2023 recruitment plan.  Wervingskosten Een goede werving en selectie van nieuwe werknemers is essentieel voor het succes van jouw organisatie, maar moet dit echt zoveel

Lees verder »
tips personeel werven

Tips werven van personeel vijf technieken

Ben je op zoek naar personeel maar kan je lastig een vacature invullen? De experts van Recruitment Center zijn gewend om uitdagende vacatures in te vullen via slim werven. Wij delen nu graag tips met jou om zelf je personeel te werven. Goede werknemers van belang Een bedrijf valt of staat met zijn werknemers. Goede

Lees verder »
Man en vrouw nemen podcast op

Werven met een podcast vacature

Innovatief werven met een Podcastvacature Inspireer op eigentijdse wijze potentiële werknemers met jullie persoonlijke verhaal en vacature. Ontvang meer sollicitaties van beter gekwalificeerde kandidaten. Contact Lees meer Gratis wervingsadvies Wat is een Podcastvacature? Wil je echt impact maken met je vacature? Dan is de Podcastvacature hét instrument om onder de aandacht te komen bij potentiële

Lees verder »
Vragen?

FAQ's Werving en selectie bureau

Definitie werving: Werving en selectie is het proces van het identificeren, aantrekken, screenen en aannemen van gekwalificeerde kandidaten voor een vacature. Het gaat om het vinden van potentiële kandidaten via verschillende methoden, zoals vacatures, verwijzingen, netwerken en online vacaturebanken. Het doel van werving is het vinden van de meest geschikte kandidaat voor een bepaalde rol in een organisatie. Werving omvat ook het beoordelen van de vaardigheden en kwalificaties van potentiële werknemers om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor de functie.

Gemiddeld genomen duurt een werving en selectie zo’n 2 tot 4 weken. 

Een recruitmentfunctie is een functie waarbij geschikte kandidaten worden gezocht, gescreend en geselecteerd voor openstaande functies binnen een organisatie. De recruiter is verantwoordelijk voor het begrijpen van de behoeften van de organisatie en het vinden van gekwalificeerde kandidaten die deze behoeften kunnen vervullen. Dit kan het plaatsen van vacatures inhouden, het voeren van gesprekken, het beoordelen van cv’s en referenties, het onderhandelen over salarissen en het doen van aanbiedingen aan succesvolle sollicitanten. Recruiters moeten ook op de hoogte blijven van trends in de sector en beste praktijken om ervoor te zorgen dat zij hun klanten de best mogelijke service verlenen.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het selecteren van een wervings- en selectiebureau:

  1. Ervaring: Kijk of het bureau veel ervaring heeft in het werven en selecteren van kandidaten in jouw branche of voor vergelijkbare functies.

  2. Netwerk: Het bureau moet een goed netwerk hebben van kandidaten, zodat zij snel de juiste kandidaten voor jouw vacature kunnen vinden.

  3. Reputatie: Bekijk de reputatie van het bureau en lees recensies van eerdere klanten. Dit kan je een beeld geven van hoe het bureau werkt en of ze aan de verwachtingen van eerdere klanten hebben voldaan.

  4. Specialisatie: Sommige bureaus zijn gespecialiseerd in specifieke sectoren of functies. Kijk of het bureau ervaring heeft in jouw specifieke branche of met het werven en selecteren voor de functie die jij wilt invullen.

  5. Communicatie: Het is belangrijk dat het bureau goed communiceert met jou als klant. Ze moeten snel reageren op vragen en regelmatig updates geven over de status van de zoektocht naar geschikte kandidaten.

  6. Proces: Vraag het bureau om uitleg te geven over hun proces voor werving en selectie, zodat je weet hoe ze kandidaten vinden en selecteren.

  7. Kosten: Overleg de kosten met het bureau en zorg dat je duidelijkheid hebt over de kosten voor hun diensten.

Data Driven search voor jouw nieuwe medewerker(s)

Hierboven vind je antwoord op vragen over werving via onze recruitment solutions. Staat jouw specifieke vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in.