Facebook en Instagram recruitment

Met een slimme wervingscampagne op Facebook en Instagram bereiken wij de actief en latent werkzoekenden voor jullie vacature.
Snel, goedkoop en effectief.

Gratis wervingsadvies

Personeel vinden op Facebook en Instagram

Recruitment via Facebook levert snel kandidaten. Nederland telt 10,4 miljoen Facebook en 5,6 miljoen Instagram gebruikers. Dat maakt social media een krachtig platform om medewerkers te werven.

Daarnaast bieden Facebook en Instagram uitgebreide mogelijkheden om op een specifieke doelgroep te adverteren, zoals locatie, interesses, functietitels en gedrag.

Voordelen van werven op Facebook en Instagram

Groter bereik van latent werkzoekenden via Facebook en Instagram.

Meer sollicitaties van gekwalificeerde kandidaten.

Besparing van 40% tot 60% t.o.v. traditionele werving en selectie.

Versterking van het Employer Brand.

facebook en instagram recruitment
Recruitment via Facebook en Instagram

Zo doen wij dat!

facebook personeel advertentie

Graag beginnen wij onze samenwerking met een goed gesprek. Door verhalen over de passie voor jullie bedrijf, cultuur en vacature vormen wij een goed beeld over hoe wij met welke boodschap de juiste mensen op Facebook en Instagram kunnen bereiken. 

Tijd voor ons om aan de slag te gaan met het beeld dat wij samen in dit eerste gesprek hebben gevormd. Met de input doen wij een doelgroep analyse en berekenen het potentiële bereik waaruit een wervingsplan volgt. Dit plan bestaat onder andere uit het bepalen van de ‘tone of voice’, wie jullie als bedrijf willen bereiken en de trigger van de boodschap. Wij bouwen een spetterende vacature landingspagina die potentiële kandidaten uitnodigt te solliciteren.

Alle sollicitaties die via de vacaturepagina binnenkomen, ontvangen jullie direct in jullie mailbox . Vanaf dat moment pakken jullie het op.

Naast de Facebook en Instagram recruitment campagne plaatsen wij de vacature op LinkedIn, Indeed en Google for Jobs. Op deze manier bereik je meer mensen voor jouw specifieke advertentie.

Voordelen van Facebook recruitment via Recruitment Center

Volledig ontzorgd

Recruitment Center verzorgt het traject van A tot Z.

Lage kosten

Facebook werven is veel effectiever dan traditionele methodes en dat betekent een flinke kostenbesparing.

Tijdbesparend

De campagne is in 72 uur live. Vanaf dat moment komen de sollicitaties binnen.

Gericht op doelgroep

De campagne boodschap wordt uitsluitend onder de aandacht gebracht van de beoogde doelgroep.

Direct in mailbox

Alle sollicitaties komen via de vacature landingspagina direct in jullie mailbox.

Hoogste succesratio

Onze recruitment marketing experts weten de hoogste conversie te halen tegen de laagste kosten.

Onze tevreden klanten

MKB-bedrijven, multinationals, HR en recruiters vertrouwen Recruitment Center met Social Media campagnes.

0
5/5
2,394
Recruitment Reviews

De start van een Facebook wervingscamapgne

Experts

Onze Campagne Managers zijn social media recruitment experts voor LinkedIn, Facebook en Instagram. Met ruim 7 jaar ervaring weten zij exact welke teksten en visuals (foto’s, video’s of animaties) de juiste kandidaten in beweging krijgen.

Employer Brand

De arbeidsmarkt verschuift verder naar de werknemersmarkt. Het belang om jouw bedrijf als goed werkgever te presenteren wordt daarmee steeds belangrijker. Recruitment Center draagt bij aan het formuleren van het onderscheidend vermogen van jullie bedrijf op de arbeidsmarkt.

Lage investering

De cost-per-hire voor een Facebook recruitment campagne ligt in vergelijking met traditionele werving en selectie gemiddeld 40-60% lager. Dat geldt voor de eerste kandidaat! Hebben jullie meer vacatures en genoeg sollicitanten uit de campagne gehaald, dan zijn die kosteloos.  

Succesvol werven via Facebook en Instagram?

Kom in contact met de beste kandidaten

Vragen over social media recruitment en Recruitment Center?

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Vragen over kandidaten werven via Facebook/ Instagram

Hier vind je antwoord op vragen over personeel werven via Facebook en Instagram. Staat jouw specifieke vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in.

Vragen?

FAQ's Facebook/ Instagram campagne

Facebook en Instagram campagne is uitermate geschikt voor vacatures waarbij de kandidaten niet op LinkedIn actief zijn. Denk hierbij aan een docent, logistiek medewerker, tandarts, medisch specialist of chauffeur. Een LinkedIn profiel hebben zij misschien wel, maar een groot deel bekijkt niet regelmatig de feed of berichten. Een post of bericht zal hun daarom niet snel bereiken.

Facebook en Instagram campagne leent zich voor wanneer veel kandidaten gezocht worden voor eenzelfde vacature.

Met 10,4 miljoen Facebook gebruikers in Nederland en 5,6 miljoen op Instagram is werven via deze kanalen is daarom bijzonder effectief.

Mensen die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan maken gebruik van vacaturebanken zoals Indeed, Monsterboard, Nationale Vacaturebank en LinkedIn. Deze groep werkzoekenden is ongeveer 12% van de arbeidsmarkt. Een latent werkzoekende is niet actief op zoek en zal een vacature geplaatst op een vacaturebank niet zien.

Volgens marketingfacts telt Nederland 10,4 miljoen gebruikers op Facebook en 5,6 miljoen op Instagram. Door een pakkende vacature advertentie regelmatig terug te laten komen in de feed van specifieke Facebook en Instagram gebruikers is het bereik aanzienlijk groter.

Onze Campagne Managers hebben ruim 7 jaar ervaring met social media recruitment. Zij weten exact met teksten en visuals (foto’s, video’s of animaties) de juiste kandidaten in beweging krijgen.

Recruitment Center verzorgt de campagne van A tot Z. Voor de campagne hebben we natuurlijk beeldmateriaal nodig zoals afbeeldingen en een werkbij video. Als jullie die niet kunnen aanleveren, sturen wij een foto/videograaf langs. Deze kosten zijn additioneel.