Innovatief werven met een Podcastvacature

Inspireer op eigentijdse wijze potentiële werknemers met jullie persoonlijke verhaal en vacature. Ontvang meer sollicitaties van beter gekwalificeerde kandidaten.

Gratis wervingsadvies

Wat is een Podcastvacature?

Wil je echt impact maken met je vacature? Dan is de Podcastvacature hét instrument om onder de aandacht te komen bij potentiële medewerkers.

Want bijna niets werkt beter dan jullie verhaal direct te horen van de directeur, toekomstig leidinggevende of collega’s.

Met een Podcastvacature krijgt de luisteraar een authentiek en realistisch beeld van het bedrijf en hoe het is om bij jullie te werken. De impact is veel groter dan bij een statische vacaturetekst.

Man en vrouw nemen podcast op
Podcast vacature

De kracht van een Podcastvacature

Win de ‘war on talent’ en trek op innovatieve wijze meer aandacht voor jullie vacature.

Versterk de Employer Brand met een authentiek verhaal.

Vergroot het bereik en krijg een hoge conversie door een gerichte social media campagne.

Maak het de doelgroep makkelijk. Potentiële medewerkers beluisteren de podcast op hun favoriete podcastkanaal en wanneer het hen uitkomt.

Ontvang meer sollicitaties van beter gekwalificeerde kandidaten.

ludiek kandidaten werven

Zo doen wij dat

line-bow-left_2

1. Podcast campagne inventarisatie

In een persoonlijk gesprek vragen wij alles over jullie bedrijf, cultuur, ambities en het profiel van de beoogde kandidaat. Met onze kennis van de arbeidsmarkt vertalen wij jullie boodschap naar een krachtig podcastscript.

Samen kijken we wat er in de Podcastvacature besproken gaat worden en wie aan de podcast deel zal nemen. Recruitment Center schrijft op basis van dit gesprek een script. Daarbij doorlopen wij alle stappen van Job Marketing om tot een volwaardige campagne te komen.

2. Podcastvacature productie

De juiste doelgroep inspireren met jullie authentieke verhaal. Dat is het doel van de podcast. Een professionele host zorgt dat er een ontspannen sfeer wordt gecreëerd.

De podcast wordt opgenomen met professionele opnameapparatuur en bewerkt tot volwaardige uitzending van circa 15 minuten. De opname wordt op de belangrijkste podcastkanalen geplaatst.

line-bow-right
line-bow-left_2

3. Job Marketing

Via Job Marketing wordt de Podcastvacature onder de aandacht gebracht bij de juiste doelgroep. Met onze marketingkennis adviseren wij welke kanalen het meest effectief zijn. Uiteraard stimuleren wij dat jullie de Podcastvacature ook delen in het eigen netwerk.

4. Reacties in jouw mailbox

De campagne is live en alle sollicitaties ontvangen jullie direct in de mailbox. Vanaf dat moment pakken jullie het verder op. Als er voldoende sollicitaties zijn ontvangen, dan stoppen wij de campagne. Ontstaat er een nieuwe vacature, dan activeren wij de campagne weer. Zo werf je het hele jaar door.

De Podcastvacature promoten

Na een grondige doelgroep analyse bekijkt Recruitment Center samen met jullie welke wervingskanalen ingezet gaan worden om potentiële kandidaten te bereiken.
Vacature Multiposting
Vacaturedistributie

De vacature wordt geplaatst op alle belangrijkste jobboards.

Facebook-ads-or-Instagram-ads
Facebook & Instagram

Ruim 10 miljoen Nederlanders gebruiken dagelijks social media. Dat maakt dit ideale kanalen om de juiste doelgroep te bereiken.

linkedin-ads
LinkedIn Advertising

LinkedIn is bij uitstek het grootste carrière netwerk. De Podcastvacature brengen wij onder de aandacht van de beoogde doelgroep.

affiliate
Display & Affiliate Marketing

Een display advertentiecampagne op branche specifieke websites waar vakgenoten kennis opdoen.

Voordelen van een Podcastvacature & Job Marketing

Volledig ontzorgd

Recruitment Center verzorgt de campagne van A tot Z.

Lage kosten

Een Podcastvacature campagne is veel effectiever dan traditionele werving methodes en dat betekent een flinke kostenbesparing.

Tijdbesparend

De campagne is na de opname van de podcast in 72 uur live. Vanaf dat moment komen de sollicitaties binnen.

Gericht op doelgroep

De campagne boodschap wordt uitsluitend onder de aandacht gebracht van de beoogde doelgroep.

Direct in mailbox

Alle sollicitaties komen via de vacature landingspagina direct in jullie mailbox.

Hoogste succesratio

Onze recruitment marketing experts weten de hoogste conversie te halen tegen de laagste kosten.

Onze tevreden klanten

MKB-bedrijven, multinationals, HR en recruiters vertrouwen Recruitment Center met Podcastvacature en
Job Marketing campagnes.

0
5/5
2,394
Recruitment Reviews

De start voor een Podcastvacature campagne

Experts

Binnen recruitment speelt marketing een steeds belangrijkere rol. Om kandidaten echt te overtuigen is niet alleen een authentiek employer brand nodig, maar vooral een gerichte, persoonlijke recruitment aanpak. Onze Campagne Managers hebben ruim 7 jaar ervaring en weten precies hoe zij de juiste kandidaten in beweging krijgen.

Employer Brand

De arbeidsmarkt verschuift verder naar de werknemersmarkt. Het belang om jouw bedrijf als goed werkgever te presenteren wordt daarmee steeds belangrijker.

Recruitment Center draagt bij aan het formuleren van het onderscheidend vermogen van jullie bedrijf op de arbeidsmarkt.

Lage investering

De cost-per-hire voor een Job Marketing campagne ligt in vergelijking met traditionele werving en selectie gemiddeld 40-60% lager. Het positieve effect van een Job Marketing campagne is de Talentpool die hiermee wordt gecreëerd. Ook maanden na de campagne kun je putten uit een pool van geïnteresseerde kandidaten die toen niet beschikbaar waren, maar nu misschien wel.

Innovatief werven met een Podcastvacature?

Kom in contact met de beste kandidaten

Vragen over de Podcastvacature en Recruitment Center?

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Gratis wervingsadvies

Vragen over kandidaten werven via een Podcastvacature

Hier vind je antwoord op vragen over personeel werven via Facebook en Instagram. Staat jouw specifieke vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in.

Vragen?

FAQ's
Job Marketing

Facebook en Instagram campagne is uitermate geschikt voor vacatures waarbij de kandidaten niet op LinkedIn actief zijn. Denk hierbij aan een docent, logistiek medewerker, tandarts, medisch specialist of chauffeur. Een LinkedIn profiel hebben zij misschien wel, maar een groot deel bekijkt niet regelmatig de feed of berichten. Een post of bericht zal hun daarom niet snel bereiken.

Facebook en Instagram campagne leent zich voor wanneer veel kandidaten gezocht worden voor eenzelfde vacature.

Met 10,4 miljoen Facebook gebruikers in Nederland en 5,6 miljoen op Instagram is werven via deze kanalen is daarom bijzonder effectief.

Mensen die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan maken gebruik van vacaturebanken zoals Indeed, Monsterboard, Nationale Vacaturebank en LinkedIn. Deze groep werkzoekenden is ongeveer 12% van de arbeidsmarkt. Een latent werkzoekende is niet actief op zoek en zal een vacature geplaatst op een vacaturebank niet zien.

Volgens marketingfacts telt Nederland 10,4 miljoen gebruikers op Facebook en 5,6 miljoen op Instagram. Door een pakkende vacature advertentie regelmatig terug te laten komen in de feed van specifieke Facebook en Instagram gebruikers is het bereik aanzienlijk groter.

Onze Campagne Managers hebben ruim 7 jaar ervaring met social media recruitment. Zij exact met teksten en visuals (foto’s, video’s of animaties) de juiste kandidaten in beweging krijgen.

Recruitment Center verzorgt de campagne van A tot Z. Voor de campagne hebben we natuurlijk beeldmateriaal nodig zoals afbeeldingen en een werkbij video. Als jullie die niet kunnen aanleveren, sturen wij een foto/videograaf langs. Deze kosten zijn additioneel.