Talentpool bouwen

AutoRecruit© maakt automatisch jouw kandidatenpool

Met de expertise en unieke software van Recruitment Center bouw je geautomatiseerd een strategische Talentpool voor je vacatures.

Wat is een Talentpool?

Een talentpool is een database van potentiële kandidaten die goed zouden passen op vacatures binnen jouw organisatie.

Een goede talentpool opbouwen kost tijd en geld. Zomaar een lijstje met potentiële kandidaten aanleggen, is namelijk niet hetzelfde als een actieve en werkende talentpool opbouwen.

Door actief contact te onderhouden met de talentpool vergroot je de kans dat je de eerst volgende vacature snel en goedkoop invult.

Recruitment Center helpt jou met het effectief opbouwen van een bruikbare talent pool. Wij hebben de grootste keyword database, A.I. en kennis van recruitment samengevoegd in unieke talentpool software Autorecruit. 

Via Autorecruit bouw jij automatisch aan een talentpool met kandidaten voor huidige en toekomstige vacatures.

Benieuwd hoe het automatisch bouwen van een talentpool bijdraagt aan jullie recruitment doelstellingen? Neem dan contact op.  

 

Bel mij terug

Automatiseer je werving

Handmatig een talentpool bouwen kost heel veel tijd. Tijd die je als Recruiter niet hebt. Recruitment Center heeft de expertise en unieke software waarmee wij automatisch de talentpool bouwen met kandidaten die geschikt zijn voor jouw vacatures.

Waarom een Talentpool bouwen

Van ad hoc naar strategisch recruitment.

Bereik de latent werkzoekenden.

Verlaag je cost-per-hire met 75%.

Halveer de tijd dat een vacature openstaat.

Breng continuïteit in je hiring proces.

Een Talentpool bouwen met AutoRecuit, zo werkt het!

1. De ideale kandidaat

Wat is het profiel van de ideale kandidaat? Welke kandidaten wil je wel en niet in de talentpool opnemen. Dit moet glashelder zijn. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht aan de vacature inventarisatie.

Diepgaande vacature inventarisatie
Geavanceerde zoekopdracht

2. Intelligente search

Wij weten nu exact wat het profiel van de ideale kandidaat is. Alle informatie vertalen wij naar een geavanceerde zoekopdracht. Wij filteren op regio, jaren werkervaring, competenties, opleidingsniveau, talenkennis, branche ervaring, functietitels en andere slimme factoren die nodig zijn om een perfecte lijst kandidaten samen te stellen.

3. Het eerste contact

Met onze unieke software nodigen wij vanuit jouw persoonlijke LinkedIn account met een aansprekend bericht de geselecteerde kandidaten uit een connectie te maken. Wil je niet je persoonlijke account gebruiken, dan creëren wij een LinkedIn account voor jullie. 

Eerste contact leggen met kandidaten - Recruitment
Goede opvolging kandidaten - Recruitment

4. Follow up

Gemiddeld accepteert 47% van de kandidaten het connectieverzoek. We volgen op met een tweede bericht waar wij de kandidaten enthousiasmeren met jullie vacature. De inhoud en tone-of-voice van het bericht bepalen wij samen.

5. Boeien, filteren en binden

Het eerste resultaat. Een aantal kandidaten heeft gesolliciteerd op de voorgestelde vacature, anderen hebben een vraag of bedanken voor het aanbod. Recruitment blijft mensenwerk. Vanaf dit moment is het aan jullie om het dialoog gaande te houden. Kandidaten die hebben geaccepteerd, sturen wij door naar jullie ATS  of CRM. Zo houd je een mooi overzicht van alle kandidaten in de Talentpool.

boeien en binden van kandidaten
kracht van herhaling

6. Kracht van herhaling

Niet iedereen zal de eerste uitnodiging accepteren. Geen zorgen.
Na 3 weken nodigen wij deze kandidaten opnieuw uit. De kracht van herhaling verhoogt de acceptatiegraad aanzienlijk. Ontstaat er een nieuwe vacature, dan stel je de kandidaten direct per e-mail op de hoogte. Zo vul je deze vacature ook snel en tegen lage kosten in.

Kandidaten direct in je ATS of CRM

Alle 1st graads LinkedIn connecties worden automatisch in jullie CRM of ATS geplaatst.
Zo houd je een goed overzicht in de Talentpool.

bullhorn ATS
Vincere ATS
recruitcrm
Oracle
Workable ATS
Recrutee logo
Jobvite ATS
Cats
Greenhouse
salesforce
Onze tevreden klanten

Recruiters, MKB-bedrijven, multinationals en HR bouwen talentpools via Recruitment Center.

0
5/5
2,394
Recruitment reviews

Excellente service,
zo zien wij dat

Support en recruitment advies gedurende looptijd van het abonnement is gratis, no matter what!

Onze Consultants nemen de tijd om jullie zoekvraag te begrijpen. Met onze recruitmentervaring brengen wij veel intelligentie in het samenstellen van de doelgroep.

Jullie succes is ons succes.

Op werkdagen reageren wij binnen 24 uur op je vraag/verzoek.

Start met het bouwen van een Talenpool.

Heb je nog vragen hoe Autorecruit jouw talenpool kan bouwen? Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden. 

Vragen?

De meest gestelde vragen over het bouwen van een talentpool

Direct antwoord; bel 085-760 23 90 of lees verder. 

Een talentpool kan je gebruiken voor veel functies. Vooral wanneer je terugkerende vacatures hebt, is het verstandig om een talentpool te bouwen. In het verleden werkten bedrijven vaak met een kaarten bak. Dit is omslachtig. Via software bouw je automatisch een talentpool en bereik je direct kandidaten voor jouw vacature. 

Geschikte functies voor een talentpool

Wij hebben inmiddels al veel bedrijven geholpen met het bouwen van een kandidaten pool. Functies waarvoor talentpool geschikt zijn onder andere;

We hebben al veel bedrijven in uiteenlopende branches geholpen aan een talentpool. Als je wilt weten hoe je een talentpool bouwt en of de functie geschikt is, neem dan contact op. 

De investering van een talentpool is afhankelijk van de grootte en complexiteit van de doelgroep. Daarnaast kijken wij hoeveel je zelf wilt doen qua werkzaamheden of dat wij het gehele traject uitvoeren. Het bouwen van een talentpool start vanaf een een paar duizend euro.

Goedkoper van werving en selectie. 

Aangezien je bij werving en selectie per ingevulde vacature betaalt bespaar je direct op je recruitment kosten wanneer je kiest voor het opbouwen van een talentpool. De investering van een talentpool ligt vaak al lager dan een ingevulde vacature via recruitment. 

Talentpool en vacature plaatsen

Een vacature plaatsing is eenmalig. Je betaalt een fors bedrag voor een aantal weken en hoopt dat de juiste kandidaat reageert. Met het bouwen van een talentpool bereik je direct de beste kandidaten. Die benaderd je een op een. De kandidaten blijven beschikbaar voor toekomstige vacatures zonder dat je direct weer kosten voor advertenties maakt. 

Een talentpool bouw je strategisch voor de lange termijn en voor meerdere of terugkerende vacatures. Heb je een specifieke functie? Dan adviseren wij te kiezen voor headhunting. 

Een goede talentpool bouwen kost tijd. Je wil dat hier mensen in staan die passen bij je bedrijf en vacature. Wij starten daarom altijd met een intake. Op basis hiervan kijken wij hoe groot de doelgroep is. 

In hoeveel tijd bouw je een talentpool 

Op basis van de geselecteerde doelgroep bepalen wij hoe lang het duurt om de talentpool te bouwen. Als voorbeeld: Je hebt een vacature. De doelgroep in jouw zoekgebied bestaat uit 1000 kandidaten. Die kandidaten gaat onze software automatisch toevoegen aan jouw talentpool. Gemiddeld kost het dan 6 maanden voordat je een complete talentpool hebt gebouwd. 

Helaas zijn veel bedrijven nog niet bekend met een talentpool en dat is jammer. Ze gebruiken af en toe Linkedin voor een talentpool maar ook Linkedin biedt niet de juiste tools. Recruitment kosten zijn bij een bedrijf vaak een ondoorzichtige post. Weet jij hoeveel je kwijt bent naast de fee van een bureau. Het zijn terugkerende kosten die heel makkelijk verlaagd kunnen worden. Een belangrijke reden om te werken met talentpool is dus om kosten te besparen. 

Bespaar tijd met een talentpool

Naast het besparen van kosten is tijd een belangrijke reden om te starten met het bouwen van een talentpool. Bij het aannemen van een persoon komen veel uren kijken. Tijd die je beter anders kan besteden. 

Door jouw doelgroep in kaart te brengen heb je direct inzicht in de markt. Je maakt contact met deze personen en gebruikt een database om contact te houden. Wanneer een vacature vrij komt voor deze talentpool breng je de vacature met een bericht onder de aandacht. Je hoeft niet elke keer weer een vacature te schrijven, advertenties te zetten, CV’s te screenen, mensen afwijzen. 

Bedenk eens hoeveel tijd jij gaat besparen! Is je interesse gewekt? Neem contact op voor meer informatie. 

Hoe bouw je een talentpool Dat is waar veel recruiters en hr managers mee worstelen. Er is niet een antwoord mogelijk. Het is afhankelijk van de functie en vacature. Belangrijk is om te starten of het nut heeft om een talentpool te bouwen. Het bouwen van een goede kandidaten pool kost namelijk veel tijd. 

Hoe bouw je een talentpool de stappen

De stappen in het bouwen van een talentpool zijn als volgt:

  1. Bepalen van de markt en doelgroep.
  2. Hoeveel personen passen op deze vacature
  3. Waar bevinden deze kandidaten zich
  4. Hoe kan ik in contact komen met deze kandidaten
  5. Kom in contact met de juiste kandidaten
  6. Verzamel en documenteer de gegevens van kandidaten
  7. Zorg voor aansprekende contact waarmee je regelmatig contact legt
  8. Kies het juiste moment om interesse voor vacature te peilen
  9. Houd de talentpool up to date. 

Dit zijn de belangrijkste stappen in het bouwen van een talentpool. Zoals je ziet kan het veel tijd kosten. Autorecruit zorgt ervoor dat je een groot deel van de werkzaamheden automatiseert. 

Het belangrijkste van een succesvolle talentpool is starten met het in kaart brengen van de markt. 

Dit is de belangrijkste tip die we mee kunnen geven. Helaas vergeten veel bedrijven dit. 

Nog vragen of tips? Neem contact op. 

 

Talentpool bouwen, dit is wat het kost

Talentpool basis

€ 1.500,-

Kwartaal
/Vacature
Extra LinkedIn Account

€ 500,-

Per kwartaal
/Vacature
CRM/ATS Koppeling

€ 495,-

Eenmalig
LinkedIn Recruiter Training

€ 2.250,-

Eenmalig
/Vacature