Tarief interim recruiter

Slim personeel werven

Ben je op zoek naar het uurtarief voor het inhuren van een interim recruiter.

Bijgaand geven wij een overzicht van de actuele tarieven zoals het uurloon en voorwaarden. Wil je direct weten wat een interimmer voor jullie specifieke situatie kost? Neem dan contact op.

Uurtarief interim recruiter

Een interim recruiter werkt vaak voor een vast uurloon. Dit uurtarief lag in 2021 vaak tussen de EUR 65 en EUR 100 per uur, afhankelijk van specialisme en ervaring. In 2022 zien wij een stijging van het uurloon. Uiteraard heeft dit met de krappe arbeidsmarkt en de vraag naar recruiters te maken.

Update: Op dit moment is de vraag naar interim recruiters ontzettend hoog. Het uurloon van EUR 65,- komen we daarom steeds minder tegen. Een ervaren recruiter vraagt als snel EUR 85,- per uur.

Er wordt vaak gewerkt via een zzp contract, wat betekent dat in het uurloon alle kosten zijn meegenomen. Als werkgever hoef je dus geen premies af te dragen. Extra kosten zoals reiskosten worden apart gefactureerd.

Uurloon afhankelijk van specialisme en opdracht

Een tarief van EUR 65- EUR 130,- per uur is afhankelijk van het specialisme van de recruiter en de duur van de opdracht. Recruitment Center kijkt altijd naar de openstaande vacatures en het budget om de juiste interimmer te selecteren.

Wil je echt met vakspecialisten werken of in regio’s als Amsterdam dan vragen sommige recruiters uurlonen van boven de EUR 100,-.

Naast ervaring en specialisme speelt ook het soort en lengte van de opdracht mee. Is een recruiter voor een aantal uur per week gewenst dan zal het uurloon wat hoger liggen. Heeft de interim recruitment specialist een zekerheid van 3 dagen voor 6 maanden dan kan het uurloon lager liggen of wordt een projecttarief afgesproken.

Duur en budget

Recruitment Center kijkt altijd samen met de opdrachtgever naar de duur van het project en het budget. Een interim vraag is steeds anders en kan variëren van het invullen van 2 vacatures tot het continue vullen van een pipeline met beschikbare kandidaten. Wij adviseren daarom ook contact op te nemen, zodat wij op basis van jullie specifieke vraag het juiste advies en tarief voor een interim recruiter kunnen aangeven.

Tarief interim t.o.v. werving en selectie

Wij krijgen vaak de vraag of interim recruitment goedkoper is dan gebruikmaken van een werving en selectiebureau. Het antwoord is afhankelijk van de opdracht.

We kunnen een vergelijking maken op basis van een vacature. Stel je zoekt iemand die EUR 4.000,- per maand verdient.

Een werving en selectiebureau vraagt gemiddeld 22% van het bruto jaarsalaris. EUR 4.000*12,96*22%. Kosten EUR 11.404,-.

Het is altijd interessant om voor jou specifieke vraag een kosten baten berekening te maken. Wij helpen graag bij het opstellen van een realistisch financieel plaatje waarbij we ook kijken naar de lange termijn. 

Interim recruiter vs werving en selectie

Stel dat de interim recruiter een tarief van EUR 80,- per uur hanteert. Dit betekent dat een interim recruiter 142 uur kan werken om een vacature in te vullen. Is het mogelijk om een vacature in 142 uur in te vullen? Dat zal voor een groot aantal functies wel zo zijn, maar voor veel vacatures is het in deze tijd moeilijker om vervuld te krijgen. Het plaatsen van een vacature op Linkedin kan de juiste kandidaat opleveren, maar onze ervaring is dat er vaak actief gesearched moet worden. Afhankelijk van de functies en het aantal vacatures kan het dus voordeliger zijn om te kiezen voor een interim recruiter.

Ondersteunende recruiter of HR Manager

De vraag naar een tijdelijke Recruiter komt vaak voor omdat een HR Manager geen tijd heeft. Als onderdeel van HR kiezen bedrijven vaak voor een snelle oplossing om een interimmer in te huren. De vraag is, of een tijdelijke recruiter een strategische oplossing is. Vaak zijn er meerdere mogelijkheden die wij graag bespreken. Een interim hr manager voor strategisch recruitment kan dan een oplossing zijn. 

Wat kost een interim recruiter

Wil je de exacte kosten van een interim recruiter weten voor jou specifieke vraag? Neem dan contact op met Recruitment Center. Wij beschikken over de grootste database van direct beschikbare specialisten en kunnen direct de kosten voor jouw recruitment project doorgeven. Vaak hebben we naast interim recruitment meerdere opties om jullie vacatures snel en kwalitatief in te vullen.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Tarief en kosten interim recruiter
Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is recruiter bij Recruitment Center. Luc wordt vaak ingezet als tijdelijke recruiter bij organisaties met veel vacatures. Daarnaast schrijft hij graag over de dynamische wereld van werving en selectie.

Vrijblijvend advies over jouw recruitment vraagstuk? Plan een teams meeting.

Vragen?

Contact

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Keep in Touch

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment Center kijkt naar jouw recruitment behoefte. Voor elke vraag bieden wij een passende oplossing. Of je snel een vacature wilt invullen via slim werven, strategisch een talentpool wilt bouwen of een interim oplossing zoekt. Wij bieden een oplossing op maat.