Tijdelijke vervanging personeel

Slim personeel werven

Ben je op zoek naar een goede vervanging voor een medewerker die met verlof gaat? Of is een collega zwanger of langdurig ziek? Dan biedt tijdelijke vervanging van personeel een goed alternatief om je bedrijf draaiende te houden. Veel ondernemingen maken bij de tijdelijke inhuur gebruik van interim management.

Ben je nog zoekende en wil je eerst meer informatie en tips? Lees dan verder. Recruitment Center helpt jou bij al je vragen over het tijdelijk vervangen van personeel.

 

Wanneer vervang je tijdelijk een medewerker

Uiteraard is dit voor ieder bedrijf anders. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 60 procent van alle bedrijven regelmatig gebruik maakt van tijdelijke vervanging van een medewerker. Tijdens dit onderzoek werd aangegeven dat vervanging tijdens zwangerschapsverlof of langdurige ziekte het meest voorkomt. De laatste jaren krijgen wij steeds meer aanvragen voor een tijdelijke invulling wanneer mensen kiezen voor een sabbatical. Over het algemeen wordt een medewerker vervangen bij een minimum van 3 maanden afwezigheid. Bij langdurige afwezigheid zoals een burn-out of ziekte met langdurig herstel kan de vervanging oplopen tot 2 jaar. 

 

Ook MKB maakt steeds vaker gebruik van tijdelijke vervanging

Waar in het verleden van overheid en corporates gebruik maakten van een vervanging tijdens langdurige afwezigheid, zien wij steeds meer MKB ondernemingen van deze optie gebruik maken. Door personeelstekort is de werkdruk al vaak hoog waardoor het niet mogelijk is om een lange afwezigheid op te vangen door bestaande collega’s. Naast de productiviteit hoog houden vinden veel ondernemers het ook een pre dat er weer met een frisse blik naar een functie gekeken wordt. 

 

Waar moet je op letten bij tijdelijke vervanging 

Voor veel bedrijven kan de tijdelijke vervanging van personeel nog spannend zijn. Vaak komt dit doordat er een hoop bij komt kijken zoals het opstellen van contracten die een vast dienstverband uitsluiten. Daarnaast is het werken met een zelfstandige qua betaling ook anders dan wanneer iemand in loondienst is. Dus naast het vinden van een geschikte kandidaat komt er ook nog aardig wat administratie op je af. Eerder informeerde wij jullie al over het verlonen van interimmers en zzp-ers. Hier vind je precies waar je op moet letten en wat er allemaal bij komt kijken. Zo ben je altijd goed voorbereid,

 

Functies die tijdelijk vervangen worden 

Wij hebben geen complete lijst van alle functies die bedrijven tijdelijk vervangen. Maar gezien onze ervaring hebben wij er al heel wat voorbij zien komen. Het is nog steeds zo dat beroepen die tijdelijk vervangen worden vaak zijn waar veel vrouwen werken. Zoals we al eerder aangeven blijkt uit onderzoek ook dat zwangerschapsverlof een van de belangrijkste redenen is om iemand te vervangen. Op twee staat langdurige ziekte. Functies waarvoor wij vaak tijdelijke vervanging regelen zijn vaak specialisten of managers. Vakgebieden zijn marketing, finance, communicatie, recruitment en zorg. Ook zien wij een toename in vervanging bij gezinnen die een wereldreis willen maken. Wil je meer weten over de vervanging van een specifieke functie? Wij vertellen graag de mogelijkheden. Ook kan je kijken bij de pagina met onze verschillende interim vakgebieden.  

 

Wat kost een tijdelijke vervanging?

De kosten van tijdelijke vervanging van personeel is geheel afhankelijk van de functie. Net als bij een vast dienstverband is er verschil in de vergoeding van de expertise die je inhuurt. Grof gezegd begint een tarief bij EUR 65,- per uur dit loopt mij een manager of specialist al snel op richting de EUR 90-100 per uur. De hoogte van de vergoeding is ook afhankelijk van de duur van de opdracht. Iemand die langer voor meer uur in dienst is neemt vaak genoegen met een lager uurloon. Naast het afspreken van een uurloon merken we bij tijdelijke vervanging dat een fixed-fee per maand ook mogelijk is. Let wel op dat je gebruik maakt van de juiste contracten zodat een tijdelijke medewerker geen rechten opbouwt.

   

Vragen over tijdelijke vervanging van personeel

Heb je nog vragen waar je op moet letten bij het tijdelijk aannemen van een nieuwe medewerker. Wij vertellen er graag meer over. Op deze site vind je ook meer informatie over de specifieke functies. Sneller antwoord op je vraag? Vul het contactformulier in of bel 085 – 760 23 90. Wij vertellen je graag meer. 

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Werving en selectie finance professional, vrouw zit achter laptop
Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is recruiter bij Recruitment Center. Luc wordt vaak ingezet als tijdelijke recruiter bij organisaties met veel vacatures. Daarnaast schrijft hij graag over de dynamische wereld van werving en selectie.

Vrijblijvend advies over jouw recruitment vraagstuk? Plan een teams meeting.

Vragen?

Contact

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Keep in Touch

Vragen?

Vul het contactformulier in of bel: 085-7602390

Jouw vacature

Snel ingevuld

Recruitment Center kijkt naar jouw recruitment behoefte. Voor elke vraag bieden wij een passende oplossing. Of je snel een vacature wilt invullen via slim werven, strategisch een talentpool wilt bouwen of een interim oplossing zoekt. Wij bieden een oplossing op maat.