De beste boekentips voor recruiters

Slim personeel werven

Het is in elke branche belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, inzichten en trends. Voor recruiters is dat niet anders. De markt is competitief, de ontwikkelingen gaan snel en de technologie is nog dagelijks aan verandering onderhevig. Om dit bij te kunnen benen, en te kunnen excelleren in jouw baan, is het belangrijk om op de hoogte te blijven. Daarom raden wij aan om veel boeken te lezen. Boeken kunnen je helpen bij het begrijpen van de menselijke psyche, de technologische trends in jouw veld en de beste recruitmenttechnieken, maar je leert door het lezen van boeken ook meer over je eigen biases en aannames en diverse vaardigheden die in jouw branche zeker van pas zullen komen. Wij geven de beste boekentips voor recruiters om jouw kennis uit te breiden en je blikveld te vergroten. Veel leesplezier!

Handboek recruitment & employer branding

Het ‘Handboek recruitment & employer branding’ van Gusta Timmermans is het eerste complete Nederlandse handboek voor de recruitment branche. Gusta Timmermans is een echte expert op dit gebied. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring in het recruitment vak en ze is voorzitter van Recruiters United, een onafhankelijk netwerk voor recruitmentprofessionals in Nederland. In ‘Handboek recruitment & employer branding’ vind je als recruiter alle informatie en praktische tips die je nodig zult hebben voor jouw werk. Het boek wordt niet voor niets ‘De complete vraagbaak voor recruiters, ondernemers en hr-professionals’ genoemd. Naast de talloze tips en inzichten is het boek ook voorzien van vraagstukken uit de praktijk en best practice voorbeelden. 

Werk heeft het gebouw verlaten

Nu de wereld door de coronacrisis op zijn kop staat, is alles anders. Ook recruitment heeft een andere invulling gekregen en zal in de toekomst ongetwijfeld blijvend veranderd zijn. Het boek ‘Werk heeft het gebouw verlaten’ van Jitske Kramer is helemaal gericht op werk en samenwerken na de corona cultuurshock. Nu steeds meer mensen thuis of op afstand aan het werk zijn, werkritmes anders vorm worden gegeven en samenwerken een andere invulling heeft gekregen, ziet het werklandschap er ineens heel anders uit. In het boek wordt ingegaan op vragen als ‘Hoe ziet leidinggeven er op afstand uit?’, ‘Hoe pas je de organisatiecultuur hierop aan?’ en ‘Hoe behoud je de verbinding met je team?’. Specifiek voor recruiters zijn de vraagstukken over werving en selectie in deze nieuwe werkcultuur heel interessant.

The robot-proof recruiter

Als recruiter zul je soms je toevlucht moeten nemen tot Engelstalige boeken. Simpelweg omdat de meest indrukwekkende titels (nog) niet vertaald zijn in het Nederlands. ‘The robot-proof recruiter’ is zo’n boek dat je absoluut niet mag missen. Het boek was een finalist in de Business Book Awards 2020 verkiezing in de categorie HR & Management. In het boek richt schrijfster Katrina Collier zich op de rol van AI in het recruitmentveld en hoe dit wel of niet van invloed zal zijn op de toekomst van recruitment. In het boek geeft ze inzicht in de veranderende recruitmentwereld en biedt ze volop tips om als recruiter actueel te blijven en de verregaande digitalisering voor te kunnen blijven. Met dit boek blijf je zeker een stap voor op de concurrentie.

Het recruitment fundament

Natuurlijk mag ‘Het recruitment fundament’ van Arjan Elbers niet op deze lijst ontbreken. Arjan Elbers is oprichter en Managing Director van Getnoticed en The Next Crowd en medeoprichter van Kiqit. Hij heeft jarenlange ervaring met recruitment en heeft al zijn kennis en inzichten gebundeld in dit boek. In ‘Het recruitment fundament’ ontdek je alles over de wereld van recruitment. Er wordt ingegaan op doelgroep bepaling, arbeidsmarktcommunicatie, marketing, conversie, hiring management en nog veel meer. Je krijgt adviezen, inzichten, do’s en don’ts en talloze voorbeelden uit de praktijk. Kortom: een waardevol boek waar je zeker de nodige toepasbare kennis uit opdoet.

#ZeroExclusion

Nog nooit was inclusiviteit van een organisatie zo’n veelbesproken onderwerp als nu. Als organisatie kun je niet achterblijven: diversiteit en inclusiviteit is een must. Het boek ‘#ZeroExclusion’ van Wendy Ranschaert en Fatima Yassir gaat diep in op deze kwestie. Hoe kun je een inclusief hr-beleid opstellen? Hoe kun je de blik van een organisatie verruimen? En hoe kun je toegang bieden tot de organisatie voor divers talent? In het boek vind je diverse voorbeelden van bedrijven en bijdragen van experts over deze, en nog veel meer, vraagstukken. Het boek is een fantastische start voor meer inclusiviteit en diversiteit in de organisatie.

Bij blijven als recruiter

Als recruiter moet je continue bezig zijn met je vak en nieuwe technieken omarmen. Via interim recruitment werken wij met mensen die de nieuwste kennis op het gebied van werving en selectie hebben. Uiteraard zijn onze consultants altijd up-to-date en delen wij graag hier de tips.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
boekentips recruiters
Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is recruiter bij Recruitment Center. Luc wordt vaak ingezet als tijdelijke recruiter bij organisaties met veel vacatures. Daarna