Digital en e-commerce functietitels

Slim personeel werven

Het aantal banen in e-commerce en digital marketing groeien hard. Hiermee komt ook een wildgroei aan functietitels mee. Weet jij nog de juiste benaming voor een e-commerce of digital marketing functie?

Als marktleider in recruitment voor digital en e-commerce functies geven wij graag een overzicht van nieuwe en wellicht bekende functienamen van deze boeiende rollen.  

 

Hoe bepaal je de functietitel

Zoals gezegd is er een wildgroei aan functietitels gekomen. Sommige namen spreken niet meer tot de verbeelding waardoor je niet eens weet wat iemand doet. Maar om de juiste doelgroep aan te spreken met jouw vacature is het wel van belang dat je de goede mensen weet aan te trekken. Met een traditionele naam als Marketing Manager of Product Manager spreek je een hele andere doelgroep aan dan dat je het hebt over Growth Hacker of Digital Client Lead. 

 

Digital, Marketing of E-commerce

Hoe ziet de functieomschrijving eruit, is iemand verantwoordelijk voor marketing activiteiten of heeft het alles met Digital te maken. Uiteraard is dit vrij breed, maar probeer te kaderen. Als je de term e-commerce gebruikt houd er dan rekening mee dat dit vaak gelieerd is aan het verkopen via internet. Ben je op zoek naar een business 2 business digital marketeer vermijd dan het gebruik van de naam e-commerce. 

Wees niet te hip

De functietitel en de uitvoering moeten wel bij elkaar passen. Begeeft het bedrijf zich in een traditionele omgeving houd hier dan rekening mee. Je kan dan overwegen om bekende namen te gebruiken als marketeer of product manager met de toevoeging van Digtal of E-commerce. 

Overzicht functietitels

Het bijgaande overzicht van functietitels in digital marketing en e-commerce helpt je om de juiste keuze te maken. 

Digital Marketing Manager

Houd zich bezig met de overall marketing activiteiten. Heeft digtal achtergrond en breed inzetbaar met kennis van SEO, SEA, Conversie en strategie. 

E-commerce Manager

Deze titel is vrij breed en wordt gehanteerd voor een webshop beheerder als iemand die voor een corporate de gehele strategie van e-commerce uitvoert. Kijk dus goed naar de zwaarte van jouw functie. 

Marketplace functies

Dit is een vrij recente functie en gerelateerd aan iemand die alles van marketplaces afweet. Denk hierbij aan amazon.com, bol.com en ebay. 

Dit een een snel groeiende branche en er zijn nog weinig mensen met veel ervaring. Je kan hiervoor ook kijken bij ervaren e-commerce specialisten. 

Digital Growth Hacker

Een mooie titel die in veel variaties voorkomt. Belangrijk is dat deze persoon vaak met klanten schakelt over digtal marketing projecten. Deze persoon moet een brede achtergrond hebben en uiteraard goed overweg kunnen met data. 

SEO, SEA, CRO specialisten

Deze functies bestaan al langer en hier is een echte groei in. De kwaliteit van deze personen loopt sterk uit een. SEO verandert snel, dus een junior iemand kan soms betere resultaten boeken. Het is belangrijk om de rol goed te omschrijven en welke doelen er behaald moeten worden. 

Standaard titels

Naast de specifieke functies bestaand er veel namen die op diverse manieren ingezet worden. Denk hierbij aan: online marketeer, digital marketing…, e-commerce specialist, data marketeer etc. Bekijk wat titels op Linkedin en zie welke achtergrond die heeft. Uiteindelijk zie je wat het best bij jouw functie past. 

Sparren over welke functietitel het best bij jullie vacature past? Wij horen het graag. 

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
code, html, digital-1076536.jpg
Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is recruiter bij Recruitment Center. Luc wordt vaak ingezet als tijdelijke recruiter bij organisaties met veel vacatures. Daarnaast schrijft hij graag over de dynamische wereld van werving en selectie.