Tips om goed personeel te vinden als het bedrijf groeit

Slim personeel werven

Is jouw bedrijf of organisatie de laatste tijd flink gegroeid? Dan willen we je van harte feliciteren.

Bedrijfsgroei is altijd een goed teken en hier doe je het als ondernemer tenslotte voor. Maar groei van het bedrijf brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Want hoe vind je goed personeel om de groei van jouw bedrijf bij te benen? Het kan best lastig zijn om in deze tijd nieuwe werknemers te vinden. In sommige branches is er namelijk een groot tekort aan arbeidskrachten.

Er staan meer vacatures open dan er personeel beschikbaar is. En zelfs als er wel voldoende mensen reageren op jouw openstaande vacature, is het proces pas net begonnen. Want hoe filter je de beste kandidaten uit het aanbod?

Wij helpen je graag op weg.

5 tips om goed personeel te vinden als jouw bedrijf groeit.

Een goede vacature

Om de juiste personen aan te trekken voor jouw bedrijf is het essentieel om een goede vacature op te stellen. Een vacature maken lijkt eenvoudig, maar er komt nog best veel bij kijken. Het is belangrijk dat je een wervende tekst schrijft die de juiste doelgroep aanspreekt. Deze vacaturetekst moet vooral niet te lang en niet te ingewikkeld zijn. Laat het karakter van de organisatie spreken in de tekst en beperkt bovendien de functie-eisen tot een minimum. Je wilt kandidaten niet afschrikken en met de vacature genoeg sollicitanten aantrekken om uit te kiezen. Spreek bovendien duidelijke verwachtingen uit in een vacature. Zo voorkom je misverstanden op een later moment in het sollicitatieproces.

Deel de vacature op de juiste plek

Als je een boeiende vacaturetekst hebt geschreven, is het zaak om deze vacature onder de aandacht te brengen. Dit doe je natuurlijk het liefst bij jouw doelgroep. Het is daarom heel belangrijk om te weten hoe je deze doelgroep bereikt. Veel vacatures worden op vacaturebanken geplaatst en door uitzendbureaus gedeeld, maar aarzel ook niet om deze vacature te verspreiden op social media.

Vooral als je op zoek bent naar twintigers en dertigers bereik je al snel een groot publiek via social mediakanalen als Facebook, Twitter en Instagram. Bovendien wordt jouw vacature zo volop gedeeld zonder dat je hier enige moeite voor hoeft te doen.

Intern werven

Als jouw bedrijf al wat groter is, zullen er wellicht mogelijkheden zijn om intern te werven voor een bepaalde functie. Het voordeel van intern werven is dat je weet wat je van een persoon kan verwachten. Hij of zij heeft zich tenslotte al bewezen en de sterke punten en verbeterpunten zijn al duidelijk in kaart gebracht.

Een interne sollicitant weet bovendien precies hoe het bedrijf in elkaar steekt en waar op deze nieuwe positie behoefte aan is. Zijn er intern geen geschikte kandidaten te vinden? Laat dan zeker collega’s meedenken over de nieuwe toekomstige collega. Wie weet kent iemand een geschikte kandidaat voor de functie.

Sta open voor open sollicitaties

Tegenwoordig maken veel bedrijven geen gebruik meer van de mogelijkheid om een open sollicitatie te sturen. Dit is jammer, want zo loop je veel potentieel talent mis. Mensen die de moeite nemen om uit zichzelf te solliciteren bij jouw organisatie zijn doorgaans oprecht geïnteresseerd en betrokken bij het bedrijf. En dat is precies wat je van een toekomstige werknemer wilt. Bied mensen dus de mogelijkheid aan om een open sollicitatie te sturen via de website of via social media. Zelfs als je op dat moment niet actief op zoek bent, kun je deze sollicitanten wel opnemen in een bestand. Wie weet komt er in de toekomst nog een interessante functie vrij waar men in geïnteresseerd is. Zo ben je bovendien een mogelijk personeelstekort altijd voor.

Gebruik een Recruitment Center

Geef je de recruitment van personeel liever uit handen? Dan kun je altijd een Recruitment Center inschakelen. Een recruiter gaat voor jou op zoek naar geschikte kandidaten voor de functie en neemt het wervings- en selectieproces uit handen. Dit spaart jou veel tijd en kosten uit. Bovendien weet een recruiter als geen ander de juiste personen te vinden en te selecteren. Zo heb jij zonder zorgen binnen een mum van tijd de meeste geschikte kandidaat voor de functie.

Juiste oplossing bij jouw personeelsvraag

In elke fase van groei heb jij een andere personeelsvraag. Wij kijken naar de oplossing die nu het beste past. Heb je veel vacatures uit staan, denk dan een een interim recruiter.

Heb je snel iemand nodig dan kan je al geholpen zijn met het snel benaderen van de juiste kandidaten. Neem contact op als je wilt sparren over een oplossing voor jou situatie.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp