Recruiter

Recruitment Center is de recruiter voor het invullen van specialistische functies.

Alles over een Recruiter

Ben je op zoek naar een Recruiter voor het invullen van jouw functie? Kijk dan bij ons Slim Werven concept. Wil je weten wat een Recruiter doet en welke diensten er zijn? Lees dan verder. Recruitment Center is een ervaren recruiter en wij vertellen graag alle ins and outs van dit mooie vak.

Waar helpt een Recruiter klanten mee

Extra capaciteit om vacature in te vullen

Specialistische kennis voor meer kandidaten

Besparen van totale kosten in aanname proces

Tijdwinst bij vervullen van functies

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom een bedrijf een Recruiter inhuurt. Wil je als bedrijf ook kwalitatief en snel vacatures invullen? Neem dan contact op. Lees verder voor meer informatie over recruiters.

Bel mij terug

Recruiter informatie

Meest gestelde

Recruiter vragen

Makkelijk gezegd helpt een Recruiter bij het vinden van personeel. Een Recruiter is als het ware een personeel makelaar en brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Recruiters zijn er in alle soorten en maten. Er is een grote scheidslijn in bureau Recruiters en een recruiter zie voor een bedrijf werkt. Daarnaast zijn er ook nog interim Recruiters die zichzelf verhuren. Dit kan voor een bedrijf zijn als aan een bureau.

Recruiters hebben verschillende achtergrond en er is geen specifieke opleiding. Je kan een opleiding richting HR doen, maar het gaat er vooral om dat je werkervaring opbouwt. Een HBO opleiding is wel vaak gevraagd. Vanuit school start je met werken om ervaring op te doen. Je kan starten als junior Recruiter voor wat generieke functies. Wil je echt succesvol worden als Recruiter dan is een specialisatie aan te bevelen. Voor hogere functies hebben Recruiters vaak een universitaire opleiding.

Er is een groot verschil tussen een bureau Recruiter en iemand vast in dienst. Als Recruiter voor een bureau zal je naast recruitment werkzaamheden ook klanten binnenhalen. Hiervoor dien je over commerciële capaciteiten te beschikken. Een brede kennis komt ook van pas. Je moet kandidaten kunnen inschatten en weten op welk niveau ze nu acteren. Kandidaten reageren tegenwoordig niet meer op een vacature via LinkedIn. Je zal creatief moeten zijn in het vinden van kandidaten. Indeed geeft ook een overzicht van functies en capaciteiten van een recruiter. Brede interesse in mensen en resultaatgerichtheid zijn belangrijke eigenschappen.

Het salaris van een Recruiter is afhankelijk van niveau en ervaring. Er zijn starters bij een klein kantoor die wat generieke functies invullen. Je moet dan denken aan EUR 1.800 bruto per maand. Werk je voor een bureau of bedrijf als Senior Recruiter dan ga je richting de EUR 4.500 per maand. Onafhankelijke Recruiters of Senior Recruiters bij een kantoor met ervaring kunnen boven de EUR 100.000 per jaar verdienen.

Een Recruiter is een naam die ook gebruikt wordt voor headhunters, intercedenten en arbeidsbemiddelaars. Ze doen hetzelfde, namelijk bemiddelen tussen vraag en aanbod. Vaak is de naam afhankelijk van het niveau functies dat je invult. Een headhunter zal snel ingezet worden voor de zwaardere functies. Bij het UWV benoemen ze iemand vaak als arbeidsbemiddelaar.

Nog vragen over onze recruiter diensten?

Bel of mail. Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Contact Recruiters

Meer weten over Slim Werven? Vul het formulier in en wij nemen contact op.

Nog vragen bel: 085-7602390

Recruiters gedreven door techniek

Recruiters van Recruitment Center zijn gedreven door data en techniek. De beste software in combinatie met branche en mensenkennis helpt ons snel de beste kandidaten te vinden. Dit doen wij via Slim Werven. Heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in.