Werving communicatie interim en vast.

Communicatie Recruitment Center is het werving en selectiebureau voor het invullen van een vaste of interim communicatie functie. Met het grootste netwerk en unieke software vinden wij de communicatie specialist voor een vaste of tijdelijke vacature. 

Recruitment van Communicatie Specialisten

Recruitment van communicatie professionals een uitdaging? Niet middels onze data gedreven aanpak.

Recruitment Center is de specialist voor het invullen van jullie communicatie vacature. Onze recruiters zijn ervaren specialisten met een brede kennis van mensen, data en communicatie.

Met unieke software brengen wij de hele markt van communicatie specialisten in kaart die passen bij jullie bedrijf, vacature en uitdaging. Of je nu een Communicatie Manager, Specialist of Adviseur zoekt. Wij vinden de kandidaat, interim, tijdelijk en vast. 

Wanneer kies je voor Slim Werven

Communicatie specialisten reageren niet op een vacature.

Reguliere werving en selectie geeft geen resultaat.

Recruitment van Communicatiemedewerkers duurt lang.

Weinig tijd om de juiste mensen te vinden.

Met het Slim Werven concept weten wij in een krappe markt wel de juiste Communicatie Specialist voor jullie vacature te vinden.

Bel mij terug

Het communicatie werving en selectie bureau interim en vast

Met onze unieke aanpak vinden wij snel de juiste kandidaat. Dat noemen wij slim werven, 

Slim communicatiemedewerkers werven

Zo doen wij dat!

communicatie recruitment bureau

Een topper op gebied van communicatie is in staat om het bedrijf waar zij werkzaam is op een positieve en constructieve manier vertegenwoordigen, niet alleen in goede tijden, maar zeker ook in slechtere tijden. Op momenten dat kritische vragen worden gesteld is deze werknemer in staat om goed te communiceren met het publiek, maar ook intern iedereen op de hoogte kan stellen van situaties. Wat dat betreft kan een goede Communicatiemedewerker een echte rots in de branding zijn.

Wij besteden veel tijd aan de intake zodat we precies de juiste communicatie specialisten kunnen benaderen. 

Op basis van jullie wensen ontwerpen wij een specifiek zoekprofiel. Op basis van dit profiel gaan wij met behulp van unieke recruitment software Communicatiemedewerkers benaderen die passen bij de vacature.

Met een directe benadering en persoonlijk bericht weten wij Communicatiemedewerkers te triggeren om te reageren.

Reacties van de beste kandidaten ontvang je direct in jouw mailbox. Vanaf nu kan je contact opnemen voor meer informatie of het plannen van een gesprek. Je komt alleen in contact met kandidaten die passen op de functie.

De grootste successen behalen wij door het direct benaderen van kandidaten. Naast het inzetten van deze software plaatsen wij jullie vacature op LinkedIn, Google for Jobs en Indeed. Onze software zorgt ervoor dat de advertentie direct onder de aandacht van de doelgroep komt.

Communicatiemedewerkers die voldoen aan het zoekprofiel worden doorgestuurd. Niet passende reacties wijzen wij voor jullie af. Bespaar tijd en ontvang alleen de beste kandidaten.

Voordelen van slim Communicatiemedewerkers werven

Volledig ontzorgd

Wij nemen het gehele voortraject uit handen.

Lage kosten

Laag tarief t.o.v. regulier recruitmentbureau.

Tijdbesparend

In 72 uur de beste kandidaten benaderd.

Alleen passende kandidaten

Door directe benadering spreek je alleen passende kandidaten.

Overzicht

Bekijk welke kandidaten benaderd zijn.

Hoogste succesratio

Slim werven vult 95% van de vacatures in.

Data Driven Communicatie Recruitment

Kiezen voor Recruitment Center Communicatie

Intake

Met ervaren communicatie recruiters, de grootste database en unieke software bouwen wij een passend zoekprofiel om jullie vacature snel in te vullen.

Selectie

Selectie aan de voorkant. Met onze software benaderen wij direct en persoonlijk de beste kandidaten voor jouw Communicatie vacature. Reacties ontvang je direct in je mailbox.

Job slots

LinkedIn, Google for Jobs en Indeed. Wij zorgen voor het grootste bereik onder jouw geselecteerde doelgroep. Alleen passende kandidaten worden doorgestuurd.

Communicatiemedewerkers vacature invullen?

Kom in contact met de beste kandidaten

Onze tevreden klanten

MKB en corporate werven succesvol communicatie specialisten via Recruitment Center.

0
5/5
2,394
Recruitment Reviews
Logo Fluke
Logo Eurosort
Logo 10xcrew
logo Elevate Health
Logo Geomaat
Logo NorthC
Logo Intravacc
Logo Hiscox
Logo Inshared
Logo Givaudan

Contact

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Communicatie functie invullen?

Benieuwd hoe wij jullie Communicatie vacature invullen? Verstuur het contactformulier of bel: 085-7602390

Alles wat je wilt weten over het werven van communicatie specialisten

Recruitment van communicatie professionals een uitdaging? Niet met onze kennis. In bijgaand geven wij antwoorden op de meest gestelde vragen over het recruiten van de beste communicatie professionals. Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op, wij geven graag advies passend bij jouw uitdaging. 

Een communicatie specialist is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van communicatiestrategieën voor een organisatie. Dit kan zowel intern als extern zijn en kan betrekking hebben op diverse media, zoals sociale media, print, websites en evenementen. Een communicatie specialist kan bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het opstellen van persberichten, het beheren van een social media-account, het ontwikkelen van marketingcampagnes, het schrijven van artikelen voor een website of het organiseren van evenementen. Het doel van een communicatie specialist is om de boodschap van de organisatie op een duidelijke en effectieve manier over te brengen aan het publiek.

Taken Communicatie Medewerker

De prioriteit van een Communicatiemedewerker is het verzorgen van de relatie tussen een bedrijf en het publiek. Daarnaast werken Communicatiemedewerkers aan het opstellen van een communicatieplan, werken ze aan opstellen van personeelsbladen of kunnen het woord voeren namens de directie.

Een Communicatiemedewerker is niet alleen bezig met externe communicatie en het verzorgen van het behoud van reputatie van het bedrijf, maar kan ook goed communiceren en informeren als het gaat om interne communicatie, tussen afdelingen of binnen afdelingen zelf.

Veel bedrijven zijn benieuwd naar de salarissen van communicatie specialisten. Hierbij geven wij een richtlijn die we vaak bij onze opdrachtgevers tegenkomen.

Salaris Communicatie Manager

Het salaris van een communicatie manager kan sterk variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte en het type organisatie waar ze werken, hun ervaring en opleiding en de specifieke taken en verantwoordelijkheden die ze hebben. Volgens een rapport van het Nationaal Salarisonderzoek van 2022 verdient een communicatie manager gemiddeld tussen de € 4.500 en €7.500 bruto per maand. Dit bedrag kan hoger of lager zijn afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het is ook mogelijk dat communicatie managers een bonus of andere extra vergoedingen krijgen, afhankelijk van hun prestaties. Het is aan te raden om specifieke informatie op te vragen bij werkgevers of te zoeken naar salarisgegevens op websites als Glassdoor of PayScale voor een meer nauwkeurige indicatie van wat een communicatie manager in een specifieke omgeving zou kunnen verdienen. 

Zoals met zoveel functies is er een wildgroei aan functietitels in communicatieland. Wij geven de meest voorkomende:

Er zijn verschillende functietitels die gebruikt worden in de communicatiebranche, afhankelijk van het type organisatie en de specifieke verantwoordelijkheden van de rol. Hieronder volgen enkele voorbeelden van functietitels die vaak voorkomen:

 1. Communicatieadviseur: Een communicatieadviseur is verantwoordelijk voor het geven van advies over communicatiestrategieën en het ontwikkelen van communicatieplannen.

 2. Communicatie- of public relationsmanager: Een communicatie- of public relationsmanager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van communicatiestrategieën en het beheren van de public relations van een organisatie.

 3. Marketingcommunicatieadviseur: Een marketingcommunicatieadviseur is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketingcampagnes en het beheren van de marketingcommunicatie van een organisatie.

 4. Mediaspecialist: Een mediaspecialist is verantwoordelijk voor het beheren van de media-aandacht voor een organisatie, het ontwikkelen van persberichten en het onderhouden van relaties met de media.

 5. Social media-manager: Een social media-manager is verantwoordelijk voor het beheren van de social media-accounts van een organisatie en het ontwikkelen van social media-strategieën.

 6. Contentmanager: Een contentmanager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van de content van een organisatie, zoals artikelen, social media-berichten en website-pagina’s.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van functietitels in de communicatiebranche. Er zijn veel meer functies die betrekking kunnen hebben op communicatie, afhankelijk van het type organisatie en de specifieke behoeften.

Heb je al van alles geprobeerd en wil je nog wat tips voor het werven van een communicatie adviseur? Lees hieronder de meeste gebruikte methoden? Kom je er niet uit of wil je het uitbesteden aan een specialist? Neem dan contact op. 

Hoe werf je een communicatie manager

Er zijn verschillende manieren om een communicatie manager te werven:

 1. Vacatureplaatsing: Plaats een vacature op een website of in een tijdschrift voor professioneel talent, of gebruik een wervingsbureau om de vacature te plaatsen.

 2. Netwerken: Maak gebruik van je professionele netwerk om geschikte kandidaten te vinden. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met professionals in de branche of op LinkedIn zoeken naar mensen met de juiste ervaring en vaardigheden.

 3. Opleidingsinstituten: Neem contact op met opleidingsinstituten die opleidingen in communicatie aanbieden om te vragen of ze studenten of afgestudeerden hebben die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in de functie.

 4. Sociale media: Maak gebruik van sociale media om de vacature te delen en om te zoeken naar geschikte kandidaten.

 5. Headhunters: Gebruik een headhunter of wervingsbureau om de juiste kandidaten voor de functie te vinden.

Het is belangrijk om duidelijke eisen en verantwoordelijkheden op te stellen voor de functie en om een gedetailleerd sollicitatieproces te hebben, waarbij je bijvoorbeeld referenties vraagt en sollicitatiegesprekken voert om de juiste kandidaat te vinden.

Een communicatie specialist moet om succesvol te zijn beschikken over een aantal specifieke competenties. Wij zetten de meest voorkomende op een rij. 

Competenties Communicatie Manager

Er zijn verschillende competenties die belangrijk zijn voor een communicatie manager, waaronder:

 1. Communicatieve vaardigheden: Een communicatie manager moet in staat zijn om duidelijk en effectief te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

 2. Organisatorische vaardigheden: Een communicatie manager moet in staat zijn om projecten te plannen en te coördineren en om te werken aan meerdere taken tegelijk.

 3. Creativiteit: Een communicatie manager moet creatief kunnen denken om nieuwe ideeën te ontwikkelen en om problemen op te lossen.

 4. Analytische vaardigheden: Een communicatie manager moet in staat zijn om gegevens te analyseren en te gebruiken om beslissingen te nemen.

 5. Leiderschap: Een communicatie manager moet in staat zijn om een team te leiden en te motiveren.

 6. Flexibiliteit: Een communicatie manager moet in staat zijn om snel te reageren op veranderende omstandigheden en om zich aan te passen aan nieuwe situaties.

 7. Klantgerichtheid: Een communicatie manager moet in staat zijn om de behoeften van de klant te begrijpen en om hierop te reageren.

 8. Computervaardigheden: Een communicatie manager moet vaardig zijn in het gebruik van computers en andere technologische hulpmiddelen, zoals sociale media en contentbeheersystemen.