Werving en selectie voor Traineeship

Bouw een talentpool van kandidaten voor de succesvolle werving van trainees.

Recruitment van een trainee

Succesvol trainees voor een traineeship werven? Recruitment Center is specialist in het werven van kandidaten voor een traineeship.

De werving en selectie van trainees is een lang en kostbaar proces. 

Met onze data selecteren wij de juiste doelgroep voor een traineeship. Met unieke software automatiseren wij jullie recruitment proces en bouwen we een strategische talentpool met geschikte kandidaten.

Hiermee vul je nu en in de toekomst snel alle plaatsen voor jullie traineeship in. 

De uitdagingen van trainees werven

Kandidaten reageren niet op een vacature.

Traditioneel werven geeft geen resultaat.

Werving van trainees kost veel tijd

Niet de juiste tools om zelf trainees te recruiten

Recruitment Center weet via slim trainees werven wel jullie traineeship te vullen.

Bel mij terug

Talentpool recruitment voor trainees, zo werkt het!

1. De ideale trainee

Naar welke profielen zijn jullie op zoek? Opleiding, ervaring alles wordt meegenomen om de juiste potentiële kandidaten te selecteren. Met een uitgebreide database brengen wij jullie hele doelgroep in kaart. De juiste profielen komen in onze software  te staan. 

boeien en binden van kandidaten
Geavanceerde zoekopdracht

2. Intelligente search

Wij weten nu exact wat het profiel van jullie ideale trainee is. Alle informatie vertalen wij naar een geavanceerde zoekopdracht. Wij filteren op regio, jaren werkervaring, competenties, opleidingsniveau, talenkennis, branche ervaring, functietitels en andere slimme factoren die nodig zijn om een perfecte lijst van kandidaten samen te stellen.

3. Jouw doelgroep aanspreken

Met onze unieke software krijgen wij jullie beoogde kandidaten in beeld. Met de juiste tone of voice weten wij jullie doelgroep te bewegen. Het contact en de opvolging kunnen wij volledig automatiseren. Het beheer kan je zelf doen of aan ons uitbesteden. 

Eerste contact leggen met kandidaten - Recruitment
Goede opvolging kandidaten - Recruitment

4. Follow up

Gemiddeld accepteert 57% van de kandidaten het verzoek om contact. We volgen op met een tweede bericht waar wij de kandidaten enthousiasmeren voor jullie traineeship. 

5. Aanspreken, selecteren en binden

De eerste resultaten. Een aantal kandidaten heeft gesolliciteerd of interesse getoond in het traineeship. Anderen hebben een vraag of bedanken voor het aanbod. Recruitment blijft mensenwerk. Vanaf dit moment is het aan jullie om het dialoog gaande te houden. Kandidaten die hebben geaccepteerd, sturen wij door naar jullie ATS of CRM systeem (indien aanwezig). Zo houd je een mooi overzicht van alle kandidaten in de Talentpool die geschikt zijn voor jullie traineeship.

boeien en binden van kandidaten
kracht van herhaling

6. Elk jaar nieuwe trainees

Onze software leert automatisch. Na het eerste jaar weten we precies welke kandidaten interessant zijn. Voor elk nieuw traineeship kan je de bestaande talentpool gebruiken of aanvullen met data van profielen die bijvoorbeeld dit jaar afstuderen. Zo bespaar je tijd en geld voor de werving van trainees. 

Voordelen Recruitment van trainees

Bespaar tijd

Handmatig potentiële trainees selecteren en benaderen kost heel veel tijd. Deze uren besteed je liever aan gesprekken of het uitwerken van het traineeship. Het automatiseren van de werving en selectie van trainees bespaart je heel veel tijd en je bouwt aan een strategische talentpool om aankomende traineeships nog sneller in te vullen. 

Snel trainees werven

Van ad hoc naar strategisch recruitment.

Bereik jouw doelgroep en werk aan je employer brading.

Verlaag je cost-per-hire met 75%.

Halveer de tijd voor het vullen van een traineeship.

Breng continuïteit in je hiring proces.

Onze tevreden klanten

Finance, Banking, Corporate en Overheid werven succesvol trainees via Recruitment Center

0
5/5
2,394
Recruitment Reviews

Contact Recruitment Center

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Traineeship recruitment?

Benieuwd hoe wij succesvol trainees werven? Verstuur het contactformulier of bel: 085-7602390

Data driven recruitment van trainees

Elk jaar hebben bedrijven moeite om trainees te vinden. Je vist in dezelfde vijver van kandidaten. Personen die binnenkort afstuderen hebben de keuze waar ze willen starten. Daarnaast maken ze niet snel een beslissing, dus hoe zorg jij ervoor dat je de juiste trainees aantrekt.

Belangrijk is dat je de doelgroep weet te vinden en ook de juiste taal spreekt. Pushen werkt bij deze doelgroep niet. Op een constructieve wijze het gesprek aangaan wekt al snel de interesse. Trainees zijn nog jong en nieuwsgierig. Speel hierop in. Met een conversatie kom je heel ver en kijk waar de wensen liggen. 

Competitieve markt

Hoe groot de concurrentie voor het werven van trainees is blijkt uit onderstaande data. 

Google for Jobs geeft in Nederland al 3000+ vacatures voor de titel traineeship. In Nederland zijn de afgelopen maand al meer dan 150 vacatures voor trainees en aanverwante functies geplaatst. Logisch dat de juiste kandidaat niet op jullie vacature reageert.

Op LinkedIn staan meer dan 3.000 vacature advertenties voor een traineeship. Deze data geeft aan dat de werving van trainees een uitdaging is. 

Met onze unieke software brengen wij de hele markt in kaart. Daarnaast benaderen wij iedereen voor jullie traineeship. Zo weet je dat iedereen bekend is met het aanbod. Alle reacties vind je terug in je eigen portal. Met geïnteresseerde kandidaten plan je direct een kennismaking. 

Meer weten over de werving van trainees? Neem dan contact op. 

Bel mij terug