A.I. functietitels

Slim personeel werven

AI is sterk in opkomst en zo ook het aantal openstaande vacatures. Veel bedrijven willen iets met AI maar vinden het ook moeilijk de juiste functietitel bij een vacature te plaatsen. Recruitment Center bemiddelde al als eerste in AI functies en daarom geven wij tips over de meest voorkomende functies in AI.

Functienamen

Heb je een vacature maar vind je het lastig om je weg te vinden in de jungle van functietitels? Je bent niet alleen. Met de snelle evolutie van AI zijn er talloze functies ontstaan, elk met hun eigen unieke set vaardigheden en verantwoordelijkheden. In deze blog duiken we in de meest voorkomende AI-functietitels en helpen we je te ontdekken welke rol het beste bij jou past. 

AI Research Scientist

AI Research Scientists zijn de pioniers in de wereld van kunstmatige intelligentie. Ze ontwikkelen nieuwe algoritmes, onderzoeken manieren om machines te laten leren en dragen bij aan de wetenschappelijke vooruitgang in AI. Heb je een sterke achtergrond in wiskunde, statistiek en computerwetenschap? Dan is dit misschien jouw roeping.

Machine Learning Engineer

Machine Learning Engineers zijn gespecialiseerd in het creëren van data-modellen die computers in staat stellen te leren en acties uit te voeren zonder expliciet geprogrammeerd te zijn. Ze zijn de architecten achter de intelligente systemen die onze digitale wereld vormgeven. Bekijk deze gids over het worden van een Machine Learning Engineer voor meer informatie.

Data Scientist

Data Scientists werken nauw samen met Machine Learning Engineers en AI Research Scientists. Ze analyseren en interpreteren complexe datasets om patronen te herkennen en inzichten te verkrijgen die de ontwikkeling van AI-toepassingen ondersteunen. Hun rol is cruciaal in elk AI-project.

AI Software Developer

AI Software Developers ontwikkelen en programmeren software die AI-technologieën integreert. Ze zetten theoretische modellen om in praktische toepassingen en werken aan de interface tussen mens en machine. Als je gepassioneerd bent over coderen en AI, is dit de perfecte match voor jou.

AI Product Manager

AI Product Managers overzien de ontwikkeling van AI-producten van idee tot lancering. Ze werken samen met cross-functionele teams om ervoor te zorgen dat het eindproduct voldoet aan de behoeften van de gebruiker. Hun unieke positie op het snijvlak van technologie, business en gebruikerservaring maakt hen onmisbaar.

Ethical AI Advocate

Met de groei van AI groeit ook de noodzaak voor ethische overwegingen. Ethical AI Advocates zorgen ervoor dat AI-toepassingen ethisch verantwoord en vrij van vooroordelen zijn. Ze spelen een cruciale rol in het vormgeven van de toekomst van verantwoorde AI. Voor meer informatie over ethiek in AI, bezoek deze pagina.

Prompt Engineer

Gespecialiseerd in het ontwerpen en optimaliseren van prompts (invoer) voor generatieve AI-systemen, zoals chatbots of tekstgeneratie AI’s. Deze rol vereist een diepgaand begrip van taal, context en de werking van AI-modellen om effectieve en efficiënte interacties met AI te faciliteren.
Prompt Engineers spelen een cruciale rol in het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van AI-systemen door nauwkeurig te bepalen hoe deze systemen vragen en commando’s interpreteren en erop reageren. Dit maakt hen onmisbaar in teams die werken aan de voorhoede van AI-technologie en gebruikersinteractie.

Complete lijst met functietitels

Dit waren de meest voorkomende functietitels. Uiteraard zijn het er steeds meer en hier volgt dan ook de complete lijst die regelmatig wordt aangevuld, want de ontwikkeling gaat hard. 

 1. AI Research Scientist
 2. Machine Learning Engineer
 3. Data Scientist
 4. AI Software Developer/Engineer
 5. AI Product Manager
 6. Deep Learning Engineer
 7. Natural Language Processing Engineer
 8. Computer Vision Engineer
 9. Robotics Engineer
 10. AI Application Developer
 11. AI Data Analyst
 12. AI Systems Architect
 13. Ethical AI Advocate
 14. AI Project Manager
 15. AI Consultant
 16. AI Operations Specialist
 17. AI Integration Specialist
 18. AI Solutions Architect
 19. Quantitative Analyst (FinTech)
 20. Autonomous Systems Developer
 21. Speech Recognition Engineer
 22. AI Technical Support Specialist
 23. Machine Learning Infrastructure Developer
 24. AI Research Analyst
 25. AI Strategy Consultant
 26. Prompt Engineer

Conclusie

De wereld van AI is divers en boeiend, met een scala aan functies die passen bij verschillende vaardigheden en passies. Om de juiste mensen aan te trekken is het van belang om de juiste functietitel te selecteren. Hoop dat deze info je verder heeft geholpen. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op. 

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
functietitels in ai
Luc de Boer

Luc de Boer

Luc de Boer is recruiter bij Recruitment Center. Luc wordt vaak ingezet als tijdelijke recruiter bij organisaties met veel vacatures. Daarnaast schrijft hij graag over de dynamische wereld van werving en selectie.

Vrijblijvend advies over jouw recruitment vraagstuk? Plan een teams meeting.

Vragen?

Contact

Recruitment Center heeft vestigingen in heel Nederland. De hoofdkantoren vind je in:

Keep in Touch